BSA verkopen

Het motorfietsmerk BSA staat voor The Birmingham Small Arms. Het merk is opgericht door veertien wapensmeden die ten tijde van de Krimoorlog (1853-1856) wapens aan het Britse leger hadden geleverd. Het merk begon als fabrikant voor wapens. Rond 1869 produceerde BSA de eerste fietsen onder de typenaam ‘’Delta’’. In 1879 werd het bedrijf gesloten door een gebrek aan opdrachten. In 1910 produceerde BSA de eerste motor. Na de Eerste Wereldoorlog ging BSA weer volop motorfietsen maken. Naast motorfietsen werden en ook auto’s en fietsen geproduceerd.

Er werd veel aandacht besteed aan de gebruiks- en onderhoudsvriendelijkheid. BSA was de grootste motorfietsenfabrikant tussen de Eerste- en de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de jaren ‘60 ging het slechter met BSA, veel nieuwe modellen vielen niet goed in de smaak bij het publiek. Na 1990 herpakte BSA zich door verschillende overnames. In 2007 stopte het merk met het produceren van motoren. Tegenwoordig houdt BSA zich bezig met de productie van gereedschappen, liftinstallaties en verwarmingstechniek.

Heb jij nog een BSA motor en wil je er eigenlijk wel vanaf? Je kunt er dan voor kiezen om je BSA motorfiets in te ruilen. Dit kan best lastig zijn omdat niet alle dealers altijd een BSA in het assortiment willen. Dit neemt ruimte- en risicokosten mee voor de dealer. Je BSA motorfiets verkopen is tegenwoordig veel voordeliger. Je kan je BSA verkopen via ikwilvanmijnmotoraf.nl. Via deze website bereik je een netwerk van meer dan 800 RDW erkende inkopers. Deze inkopers hebben allemaal verschillende interesses. Er is altijd wel een koper die jouw motorfiets wil kopen! Je krijgt het hoogste bod teruggekoppeld van onze motormakelaars. Het enige wat je hoeft te doen is je motorfiets aan te melden op onze website. Dit kan snel in slechts drie simpele stappen en vervolgens bieden de dealers op jouw motorfiets. Ben jij benieuwd naar de waarde van je BSA maar wil jij je motor eigenlijk nog niet verkopen? Je kunt hier ook je motorfiets laten taxeren. Er zijn geen kosten verbonden aan onze service.

Klassieke motorfietsen verkopen

BSA heeft veel verschillende modellen op de markt gebracht. De modellen tot de jaren ’30 waren voorzien van een ééncilinder en een zijklepper met riem aandrijving. De technische ontwikkeling in de jaren ’20 ging erg snel. De lijnen van de motorfietsen uit deze tijd zijn nog steeds terug te zien in veel huidige motorfietsen. Eind 1926 kwam een van de meest bekende motorfietsmodellen op de markt. Het model S. Dit model was een 493 cc eencilinder sloper. Dit model was ontworpen door de ontwerper Harold Briggs. Harold Briggs was weggekocht bij Daimler. Na de jaren dertig werd het aantal modellen uitgebreid, BSA produceerde ééncilinder tweetakten, ééncilinder zijkleppers, ééncilinder kopkleppers, V-twin zijkleppers en V-twin kopkleppers. Vervolgens werden er veel series geproduceerd. De M-serie, C-serie, B-serie en de A-serie zijn lijnen die BSA in de loop van de jaren heeft uitgebracht.

Heb jij een BSA klassieker of een tweedehands BSA Lightning te koop staan? Of ben jij alleen benieuwd naar de waarde van je motoroccasion? BSA heeft een groot assortiment en bij ons kun je alle modellen aanbieden. Onze motormakelaars helpen je bij je BSA motor verkopen. Je kan vanuit je luie stoel je motorfiets aanmelden op onze website. Wij hebben talloze dealers die inkoop van BSA motoren interessant vinden. Zelfs als je motorfiets niet meer in een goede staat is kunnen wij een kopende partij vinden. Wij brengen geen kosten in rekening, je motoroccasion verkopen via onze website is helemaal gratis! Wij hebben al veel consumenten geholpen bij de verkoop van BSA motors. De inkoop van BSA motors is erg populair!


Snel en veilig je BSA verkopen aan een dealer!

Het merk BSA kent een lange geschiedenis, zo heeft het wapens voor de oorlog geproduceerd maar ook fietsen en auto’s. Uiteindelijk heeft het merk zich gericht op het produceren van motorfietsen. Door veel overnames heeft het ook een ingewikkelde historie gehad. Tegenwoordig houdt BSA zich bezig met de productie van gereedschappen, liftinstallaties en verwarmingstechniek.

BSA heeft in Nederland een eigen motorclub. Deze club heet ‘BSA owners club Nederland’. De club heeft ruim 600 leden. Het doel van deze organisatie is om mensen samen te brengen met een gezamenlijke interesse voor klassieke en veteraan motorfietsen geproduceerd tot en met 1973 in de fabrieken van de Birmingham Small Arms Co. Er worden ook regelmatig tourritten en bijeenkomsten georganiseerd.

De BSA motorfietsen zijn ook erg populair bij motorclubs die veel aandacht hebben voor klassieke motorfietsen. Veel modellen van BSA worden gezien als klassieke en betrouwbare motorfietsen. Dit is ook de reden dat je in de meeste gevallen snel een bod krijgt op je BSA motorfiets als je deze wilt verkopen. Daarnaast zijn er inkopers die klassieke motorfietsen graag inkopen, deze zijn vaak bereid om een bod uit te brengen. Onze medewerkers weten welke dealers dat zijn en benaderen ze meteen zodra een BSA wordt aangemeld. Ben je benieuwd wat je klassieke motorfiets nog oplevert? Laat je motorfiets dan gratis taxeren via onze website! Veel BSA gebruikers hebben hun occasion verkocht via onze website.

Aanmelden kan in drie simpele stappen via ikwilvanmijnmotoraf.nl. Onze motormakelaars controleren de gegevens van de motor die je hebt aangemeld. Is jouw motor een BSA 500cc? Dan zien de dealers de gegevens van deze motor in het systeem en ze kunnen dan een gericht bod uitbrengen. Het beste bod koppelen wij binnen een dag terug aan jou. De biedingen zijn vrijblijvend en gratis, je bent dus tot niets verplicht. Ben jij niet tevreden over de biedingen? Dan kunnen wij je motorfiets nog een keer in de veiling zetten, je bent niet verplicht om je motorfiets uiteindelijk te verkopen. Wij hebben al veel klassieke BSA motoren te koop gehad, ben jij de volgende die z’n motorfiets via deze site verkoopt?


Meer informatie over andere motor merken:

Kawasaki / Honda / Suzuki / Yamaha / BMW / KTM / Harley-Davidson / Indian / Ducati / Aprilia / Piaggio / Triumph / Moto Guzzi / MV Agusta / Cagiva / Husqvarna / Hyosung


Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands