zonder gedoe. verkocht.
meld gratis en vrijblijvend aan

Ik weet mijn kenteken niet

Of voer kenteken in

Persoonlijke hulp bij de verkoop

Onze experts lopen alles zorgvuldig na

Gerenommeerd, betrouwbaar dealer netwerk

De onderhandelingen worden uit handen genomen

Helpen met de levering, overschrijving en betaling

STAP 1

Aanmelden van je motor

Meld je motor snel en eenvoudig aan door een paar vragen over je motor te beantwoorden. Voeg ook recente foto’s van je motor toe voor een sneller resultaat.

STAP 2

Wij helpen je met het bepalen van de marktwaarde

Met onze database en het actief benaderen van dealers, zoeken we samen naar een goed bod uit de markt. Dit bod is vrijblijvend en verplicht je tot niets.

STAP 3

Verkopen van je motor

Ga je akkoord met het bod? Dan wordt je motor opgehaald, betaald en gevrijwaard! Zonder verdere kosten.

Overweeg jij om je motor te verkopen? Dan is het handig om de dagwaarde van je motor te weten. Vaak hebben motoreigenaren andere verwachtingen van de marktwaarde dan de werkelijkheid. Door vooraf een antwoord te krijgen op de vraag ‘wat is mijn motor waard’, weet je precies waar je aan toe bent. Aan de hand daarvan kun je jouw vraagprijs bepalen.


Wat is mijn motor waard?

De waarde van je motor is afhankelijk van een aantal factoren. Naarmate je motor ouder wordt, daalt hij in de meeste gevallen in waarde. Daarnaast spelen factoren als het gebruik, onderhoud, kilometerstand en het vermogen ook een grote rol. Het ene motormerk of een bepaald model is bovendien populairder dan het andere en kan bij het opvragen van een waardebepaling meer opleveren wanneer je je motor wil verkopen.

Via ikwilvanmijnmotoraf.nl bereik je ruim 800 erkende inkoopbedrijven, zodat je direct een helder beeld krijgt van wat de dagwaarde van jouw motor is. Vergeet bij de aanmelding niet eventuele schade, extra onderhoud en toegevoegde accessoires te vermelden. Deze punten zijn belangrijk voor het ontvangen van een betrouwbare waardebepaling.


Waarom wil je een motor waardebepaling? 

Het is niet alleen interessant om te weten wat jouw motor op dit moment waard is, het is in sommige gevallen ook echt nuttig om op de hoogte te zijn van de dagwaarde. In de volgende situaties kan het handig zijn om de dagwaarde van je motor op te zoeken:

  • Je hebt de dagwaarde motor nodig voor de verzekering;
  • Je overweegt om je motor te verkopen en je wil weten wat een realistische vraagprijs is;
  • Je bent nieuwsgierig en je wil graag weten wat nu de dagwaarde is, zonder directe bedoelingen.Zelf dagwaarde motor berekenen of online gratis waardebepaling motor uitvoeren?

Wil jij zelf uitzoeken wat de dagwaarde van jouw motor is of kies je voor gemak en laat je het over aan mensen die kennis van de markt hebben?

Je kunt zelf de dagwaarde van je motor berekenen. Dat doe je door zelf online te kijken naar het aanbod van motoren van jouw merk en model. Bekijk daarbij meerdere motoren en let daarbij ook op de tellerstand. Die kan namelijk de waarde beïnvloeden. Op die manier krijg je een aardig beeld van de aktuele waarde van je motor.

Heeft jouw motor schade opgelopen of wil je het liever overlaten aan anderen? Dan kun je online een waardebepaling laten uitvoeren. Via ikwilvanmijnmotoraf.nl kun je een gratis waardebepaling opvragen en, als je dat wil, meteen voor de geboden prijs je motor verkopen. Het grote voordeel is dat wanneer je alle gegevens correct hebt ingevuld de aangeboden prijs gegarandeerd is. Je krijgt voldoende ruimte om schades en eventuele gebreken te vermelden en toe te lichten. Klopt alle ingevulde informatie? Dan wordt er achteraf niet onderhandeld en krijg je dus zoals afgesproken het geboden bedrag.

Er zijn ook websites waarbij je door een paar gegevens in te vullen binnen een paar minuten online een waardepepaling krijgt. Het nadeel daarbij is dat er achteraf nog onderhandeld wordt over de prijs. Aan de hand van een paar algemene gegevens zoals het model en de tellerstand is het immers lastig te zien wat de werkelijke staat is van een motor.

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken inInruilwaarde vs dagwaarde

Inruilwaarde, dagwaarde, het lijkt op elkaar, maar toch zijn er verschillen. De inruilwaarde is de waarde die de dealer aan je motor toekent bij de aanschaf van een andere motor bij die dealer. Dat bedrag wordt als korting verrekend op de aanschafprijs van de nieuwe motor. Er is dus alleen sprake van inruilwaarde als je je oude motor verkoopt aan de dealer waar je meteen een nieuwe koopt.

De dagwaarde is een indicatie van de waarde van jouw motor. Dat is handig om te weten voor de verzekering. Bij verkoop aan een particulier of dealer is het nog niet de gegarandeerde prijs die je krijgt, maar je kunt het wel gebruiken voor de onderhandelingen. Alleen als je via ikwilvanmijnmotoraf.nl je motor aanmeldt is de prijs gegarandeerd, mits alle gegevens correct zijn ingevuld. 

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands