Veelgestelde vragen

Over ons

Ikwilvanmijnmotoraf.nl helpt je bij de verkoop van je motor. We vergelijken, informeren en bemiddelen tussen jou en de aangesloten dealers om zo te komen tot een prijs waar je tevreden mee bent.

Ikwilvanmijnmotoraf.nl heeft een netwerk van RDW-erkende dealers die kunnen bieden op je motor. Uitsluitend de dealers die we toegang hebben gegeven tot het aanbod kunnen je motor zien en biedingen plaatsen. Daardoor kunnen we zeggen dat je alleen met betrouwbare partijen te maken krijgt.

Nee, ikwilvanmijnmotoraf.nl koopt zelf geen motoren in. Daardoor kunnen we optimaal jouw belangen behartigen in de onderhandelingen met mogelijke kopers.

Ja, je kunt kosteloos gebruik maken van onze dienstverlening. Zowel het aanmelden van je motor als de daadwerkelijke verkoop is gratis.

De dealers die bij ons zijn aangesloten dragen de kosten voor de dienstverlening. Hierdoor blijft de service van ikwilvanmijnmotoraf.nl voor jou als verkoper gratis.

Dankzij ons uitgebreide en actieve netwerk van dealers is het mogelijk om al binnen 1 dag je motor te verkopen. Je motor blijft in eerste instantie 4 dagen in de veiling staan. Dit kan verlengd worden met nog eens 4 dagen.

Ikwilvanmijnmotoraf.nl hecht veel waarde aan de ervaring van gebruikers. Op die manier kunnen we onze dienstverlening continu verbeteren. Ikwilvanmijnmotoraf.nl is aangesloten bij Trustpilot, een onafhankelijk reviewplatform waar consumenten hun ervaring met onze dienstverlening kunnen delen.

Aanmelding

Op ikwilvanmijnmotoraf.nl kun je in een paar stappen je motor aanmelden. Je begint met het invoeren van je kenteken. Je kunt ook handmatig je merk en model selecteren. In de volgende stap kun je de eigenschappen van je motor invullen. Met foto’s vergroot je de kans op het ontvangen van biedingen. Als laatste vragen we om enkele contactgegevens, zodat we je kunnen informeren over de biedingen.

Tijdens het aanmeldproces vragen we je om je contactgegevens. Deze hebben we nodig om je te informeren over de voortgang van het verkoopproces en om je te informeren over het hoogste bod. Dealers brengen op basis van de voertuiggegevens hun bod uit. Je gegevens worden niet bij de advertentie getoond. Pas wanneer je akkoord gaat met het hoogste bod worden je contactgegevens vrijgegeven aan de koper en ontvang jij tevens de gegevens van de kopende partij.

Je kunt na aanmelding zelf geen foto’s meer toevoegen. Mocht je geen foto’s hebben toegevoegd, dan ontvang je automatisch een mailtje van ons zodat je je aanmelding compleet kunt maken met foto’s. Deze plaatsen wij voor je bij je aanmelding, zodat dit zichtbaar wordt voor dealers. Je kunt je foto’s ook via WhatsApp sturen naar 06 12 50 10 10 of mailen naar klantenservice@ikwilvanmijnmotoraf.nl. Dan voegen wij ze voor je toe aan je aanmelding.

Je kunt zelf je gegevens niet wijzigen. Heb je een wijziging of toevoeging? Dan kunnen wij dit voor je invoeren. Je kunt de wijziging mailen naar klantenservice@ikwilvanmijnmotoraf.nl of via WhatsApp sturen naar 06 12 50 10 10. Bellen kan natuurlijk ook, geef je wijziging dan door via 053-760 00 30. We zorgen er dan ook voor dat je wijzigingen worden doorgegeven aan de dealers die al een bod hebben uitgebracht.

Een motor waar nog financiering op zit kan alleen worden verkocht met goedkeuring van de financieringsmaatschappij. Omdat de motor geldt als onderpand voor de financiering, is de tenaamstellingscode in het bezit van de kredietverstrekker. Als kredietnemer hoor je eerst de financiering af te lossen voordat je de tenaamstellingscode krijgt, en dus je motor kunt verkopen. In sommige gevallen is het mogelijk dat de dealer, in goed overleg, het openstaande bedrag afdraagt aan de financieringsmaatschappij. De dealer ontvangt hierna de tenaamstellingscode waarmee hij de motor kan vrijwaren. Het eventuele restbedrag wordt daarna aan de verkoper overgemaakt.

Een bod

Nee, je bent niet verplicht het bod dat je ontvangt te accepteren. Als je het niet eens bent met een geplaatst bod kun je je motor nog een keer aanbieden. Je hoeft hiervoor niet nog een keer je motor aan te melden. Je kunt bellen met een van onze medewerkers op 053 - 76 000 30 en wij plaatsen je motor nogmaals in de veiling.

Je krijgt altijd tijd om na te denken of je akkoord gaat met een bod. Een bod blijft 14 dagen staan. Daarna komt het bod te vervallen. Zodra je akkoord bent gegaan heb je een overeenkomst op afstand gesloten. De bedenktijd geldt vanaf dat moment niet meer.

Je ontvangt een bod op basis van de gegevens die je hebt ingevuld bij de aanmelding. Als je akkoord gaat hoef je in principe niet meer te onderhandelen met de dealer. Je krijgt dan tijdens de overdracht het afgesproken bedrag uitbetaald. Dit geldt echter alleen wanneer de omschrijving van je motor klopt en eventuele bijzonderheden duidelijk zijn vermeld. Constateert de dealer bij de overdracht dat de motor anders is dan omschreven, en hij kan dit onderbouwen, dan mag hij een tegenbod doen. Je bepaalt vervolgens zelf of je met dit tegenbod akkoord gaat. Als je niet akkoord gaat is de verkoopovereenkomst kosteloos ontbonden. We adviseren je in deze situatie wel om ter plekke telefonisch contact met ons op te nemen op 053 - 76 000 30, zodat we samen kunnen kijken naar een passende oplossing.

Je motor verkopen doe je niet elke dag. De verkoop gaat een stuk gemakkelijker en sneller als je je motor zo gedetailleerd en realistisch mogelijk omschrijft. We raden je ook aan om duidelijke en recente foto’s toe te voegen van je motor. Zorg er wel voor dat je motor schoon is voordat je de foto’s maakt, zo breng je alle details goed in beeld. De dealers plaatsen hun bod op basis van jouw ingevulde gegevens. Vergeet daarom ook eventuele schade niet te vermelden.

Overdracht

Zodra je akkoord gaat met het bod, of je dat nu telefonisch of per mail doet, ontvang je een e-mail met daarin de contactgegevens van de dealer. Je stemt telefonisch met de dealer af wanneer je de motor gaat overdragen. In de e-mail die je van ons ontvangt is deze informatie ook duidelijk omschreven.
Je krijgt het geld op het moment van de overdracht. De dealer kan het bedrag in contanten aan je uitbetalen of via een bankoverschrijving naar je overmaken. Je kunt van tevoren met de dealer afstemmen hoe jij het geld het liefst wilt ontvangen.
In de meeste gevallen wordt de motor bij je opgehaald, tenzij vooraf anders is afgesproken. Breng je de motor naar de dealer? Dan vergoeden wij de treinreis terug naar huis. Mocht je motor niet meer rijdbaar zijn, dan kun je dit bij de aanmelding aangeven. Dan wordt de motor sowieso bij je thuis opgehaald.

We raden je altijd aan om contact op te nemen met een dealer binnen de openingstijden van het bedrijf. Dat kan per dealer verschillen. Lukt het je nog steeds niet om de dealer te bereiken? Meld dit dan bij onze klantenservice via klantenservice@ikwilvanmijnmotoraf.nl of telefonisch via 053 - 76 000 30. Wij proberen dan contact met de dealer op te nemen zodat er een afspraak kan worden gemaakt.

Op het moment dat je je motor verkoopt, moet de dealer de motor op zijn naam kunnen overschrijven. Je hebt hiervoor het complete kentekenbewijs nodig. Vanaf 1 januari 2014 bestaat dit uit een kentekencard en een tenaamstellingscode bestaand uit 9 cijfers. Het kentekenbewijs dat vóór 1 januari 2014 is uitgereikt bestaat uit voertuigbewijs (deel IA), het tenaamstellingsbewijs (Deel IB) en het overschrijvingsbewijs (Deel II). Ben je (een deel) van het kentekenbewijs kwijt? Vraag dan een vervangend kentekenbewijs aan bij de RDW.

Alle dealers die zijn aangesloten bij ikwilvanmijnmotoraf.nl zijn RDW-erkend. Dat betekent dat ze gemachtigd zijn om je motor te vrijwaren. In de meeste gevallen krijg je het vrijwaringsbewijs direct tijdens de overdracht.

De dealer die je motor koopt heeft het recht om je motor te controleren op schade of mankementen. Daarom is het belangrijk dat de omschrijving die je tijdens de aanmelding hebt gegeven overeenkomt met de staat van je motor. Ziet de dealer iets dat tijdens het aanmeldproces niet is doorgegeven? Dan mag hij een tegenbod doen. Je bent niet verplicht dit bod te accepteren. We raden je wel aan om in deze situatie meteen contact met onze klantenservice op te nemen. We proberen dan samen tot een oplossing te komen.

Als je de motor bij de dealer brengt vergoeden wij de treinreis terug naar huis. Dit geldt voor een enkele reis, tweedeklas treinkaartje voor één persoon. Stuur hiervoor het transactieoverzicht, een kopie van je vrijwaring en je bankrekeningnummer naar klantenservice@ikwilvanmijnmotoraf.nl.

Overig

Ja, dat kan. In het netwerk van ikwilvanmijnmotoraf.nl zitten ook schade- en sloopspecialisten. Zorg voor een gedetailleerde omschrijving en voeg duidelijke foto’s toe. Op die manier kunnen dealers een bieding op maat uitbrengen.

Wil je je motor uit de veiling halen? Dit kan door ons te bellen op 053 - 76 000 30 of door een e-mail te sturen naar klantenservice@ikwilvanmijnmotoraf.nl. Vermeld hierbij het kavelnummer en kenteken van je motor. Wij halen vervolgens je gegevens uit ons systeem.

Tijdens de overdracht wordt je motor gevrijwaard door de kopende dealer. Als bewijs ontvang je hiervoor het vrijwaringsbewijs. Op datzelfde moment wordt de motorrijtuigenbelasting stopgezet. Teveel betaalde belasting wordt automatisch teruggestort of eventueel verrekend.
Heb je je motor verkocht? Vergeet dan niet de verzekering stop te zetten. Per vrijwaringsdatum kun je de verzekering beëindigen. De meeste verzekeraars hanteren een termijn van 14 dagen. Geef het dus niet te laat door aan je verzekeraar, anders betaal je misschien meer dan nodig.
RDW staat voor Rijksdienst Wegverkeer. De RDW is in het kort de instelling die in Nederland de registratie van gemotoriseerde voertuigen en documenten, zoals kentekenbewijzen, rijbewijzen en bromfietscertificaten in ons land verzorgt.
We doen er alles aan om je zo goed mogelijk te helpen. Ben je ondanks alles niet naar tevredenheid geholpen en wil je een klacht indienen? Stuur je klacht dan naar het volgende adres:
Motordealerdirect BV
T.a.v. Afdeling klachten
Postbus 260
7500 AG Enschede
Vermeld daarbij je referentienummer en je contactgegevens. Zo kunnen we je sneller helpen.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands