Verkoop je Husqvarna

Van oorsprong is Husqvarna een Zweeds merk. In 1903 werd de eerste motor gebouwd. In de jaren 20 kreeg Husqvarna met de V-twin motoren een goede naam. Na de Tweede Oorlog kreeg het bekendheid in de motorcross, waar duidelijk het specialisme ligt. Husqvarna bouwt dan ook met name terrein- en crossmotoren. BMW is van 2007 tot 2013 eigenaar geweest van het merk. Husqvarna is wel onder de eigen naam bekend gebleven en ook in de ontwikkeling van motoren heeft het zijn eigen persoonlijkheid gehouden. Het bedrijf is later verkocht aan de eigenaar van KTM en Husaberg. De volledige naam luidt nu: Husqvarna Sportmotorcycle GmbH.

Husqvarna wordt wereldwijd verkocht. Van Noorwegen tot Madagaskar, van Canada tot Argentinië en van Rusland tot Nieuw Zeeland. Over de hele wereld zitten Husqvarna motoren dealers. Er zijn 12 Husqvarna verkooppunten in Nederland, maar ook in onze buurlanden België en Duitsland zitten dealers verspreid.

Je Husqvarna verkopen doe je snel en eenvoudig via ikwilvanmijnmotoraf.nl. Binnen een paar minuten heb je je tweewieler al in de verkoop staan. Je motor verkopen is via onze dienst heel veilig. Je gegevens worden niet publiekelijk gemaakt, want we werken met een besloten veiling. Alleen inkopers die door ons zijn goedgekeurd krijgen toegang tot de veiling en kunnen meebieden. Bovendien moeten de inkopers minimaal RDW erkend zijn. Hebben ze geen officiële erkenning? Dan worden ze door ons niet in de veiling toegelaten. Je weet dus dat je uitsluitend met betrouwbare partijen te maken krijgt.

Er zit veel variatie in de inkopers die aangesloten zijn. Er zitten algemene motordealers tussen, maar er zijn ook Husqvarna specialisten die heel gericht op zoek zijn naar alleen dat specifieke merk. Je kunt er dus zeker van zijn dat je snel een bod op je Husqvarna krijgt.

Occasion aanbieden

Husqvarna bouwt motoren in verschillende segmenten. De Street, Adventure, Enduro en Motorcross zijn de voornaamste takken waar de tweewielers voor worden gemaakt. Husqvarna denkt ook aan de jonge crossers, want er worden ook enkele modellen speciaal voor de beginners aangeboden.

Een paar bekende Husqvarna motor modellen zijn:

  • Husqvarna Nuda 900 R
  • Husqvarna SM 610
  • Husqvarna TE 510
  • Husqvarna Vitpilen
  • Husqvarna Svartpilen

De Nuda 900 R is er ook in een ABS variant. Husqvarna werkt nog dagelijks aan de kwaliteit en de in stand houding van het sportieve imago. De bijnaam van de motoren van Husqvarna is Husky. Zelf spreken ze ook wel van ‘Husky Power’. De markt voor Husqvarna motoren in Nederland is nog steeds in volle gang. Ook op de occasionmarkt wordt Husqvarna veel verhandeld. Dat gebeurt ook op ikwilvanmijnmotoraf.nl. De motorfietsen van Husqvarna worden regelmatig aangeboden en ook weer snel verkocht. De inkopers en dealers die gericht met het van oorsprong Zweedse merk werken zoeken heel specifiek naar deze tweewielers. De inkopers weten ook dat de modellen regelmatig bij ikwilvanmijnmotoraf.nl in de veiling komen. Ze kijken daarom regelmatig naar het aanbod. Zodra een Husqvarna te koop wordt aangeboden stromen de biedingen binnen.

Heb jij een Husqvarna, maar denk je dat deze niet meer verkoopbaar is? Je kunt bij ikwilvanmijnmotoraf.nl je Husqvarna in elke staat verkopen. Het is bij plaatsing in de veiling geen probleem als je tweewieler eventueel wat schade heeft opgelopen. De inkopers kunnen bij de beschrijving in een advertentie precies zien wat de staat van een motor is. Het komt ook veel voor dat inkopers juist zoeken naar de tweewielers met schade, omdat ze soms alleen op zoek zijn naar geschikte onderdelen. Ook voor onderdelen kijken inkopers naar het aanbod in de veiling. Als jij net je Husqvarna met schade gaat verkopen in de veiling kan dat al snel leiden tot een bod. Je bent niet verplicht een bod te accepteren, maar als je akkoord gaat ben je snel van je motor af.


Husqvarna verkopen of inruilen?

Voordat de Husqvarna motoren Nederland zullen betreden worden ze in Oostenrijk gebouwd. De productie wordt sinds 2013 door KTM verzorgd. Nederland en België zijn grote importeurs en de handel loopt nog steeds door. De importeurs in de Benelux krijgen regelmatig nieuwe modellen en losse onderdelen die vervolgens naar de verschillende dealers worden vervoerd.

In 2014 nog heeft Husqvarna een recordaantal Husky’s verkocht. Dat wil niet zeggen dat de verkoop stabiel is, want het verschilt nogal per jaar. In 2011 nog heeft Husqvarna een diep dal bereikt, maar sindsdien lijkt het toch stabieler te worden. De laatste jaren waren sowieso niet voorspelbaar, want de algemene motorverkoop schommelde nog wel eens.

Sta je op het punt een nieuwe Husqvarna aan te schaffen? Heb je zelf nog een oud model en wil je meteen je Husqvarna motor inruilen? Doe dat niet. Als je eerst je motor verkoopt en dan pas een nieuwe aanschaft is dat beter voor je portemonnee. Je hebt dan twee momenten waarbij je over de prijs kunt onderhandelen. Daarbij kun je heel concreet een richting op gaan. Bij motor inruilen is het eigenlijk alleen maar gunstig voor de dealer. Die geeft je de indruk dat je een goede deal hebt gemaakt, maar in werkelijkheid heb je geld laten liggen.

Voorkom dat je achteraf spijt krijgt en verkoop je motor via ikwilvanmijnmotoraf.nl. Je krijgt een concreet bod en je kunt dan zelf beslissen of je akkoord gaat of niet. Het gebruik maken van onze veiling om inkopers te bereiken kost je helemaal niets, dus het bod dat je krijgt is gegarandeerd. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je onze medewerkers zeven dagen per week tussen 08.00 en 21.00 uur bereiken. Als je dan je motor hebt verkocht kun je rustig op zoek gaan naar een nieuwe en zelf bepalen wat je daar voor uitgeeft.


Meer informatie over andere motor merken:

Kawasaki / Honda / Suzuki / Yamaha / BMW / KTM / Harley-Davidson / Indian / Ducati / Aprilia / Piaggio / Triumph / Moto Guzzi / MV Agusta / Cagiva / Hyosung / BSA


Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands