Ten Kate terug in geel-zwart

Ten Kate Racing heeft een nieuwe kleurstelling onthuld voor het raceweekend in Assen. Deze kleurstelling heeft voor zowel voor Ten Kate als Yamaha een historische betekenis. Deze blog legt uit waarom.


Historie

Het raceteam van Ten Kate is in de jaren 90 ontstaan als hobby, maar groeide door succes uit tot een eigen bedrijf. In de beginjaren reden de racemotoren van Ten Kate met een gele kleurstelling. Ook toen wist het kleine onafhankelijke team uit Nieuwleusen snelle motoren te maken waarmee races en kampioenschappen gewonnen werden. Door het grote succes werd het team groter en kregen grotere sponsoren meer invloed op de kleurstelling, waardoor de gele kleurstelling verdween. Ook zonder deze kleurstelling wist het team nog genoeg kampioenschappen in de wacht te slepen.

Na een lange periode samen te hebben gewerkt met Honda, heeft het race team van Ten Kate in 2019 de overstap gemaakt naar Yamaha. Dit jaar komt het Ten Kate Racing team uit in het World Supersport 600 kampioenschap met een Yamaha YZF-R6. Ook voor Yamaha heeft de gele kleurstelling een historische betekenis. De legendarische Kenny Roberts is drie keer wereldkampioen geworden in de 500cc klasse op een gele Yamaha. Naast de wegracerij was Yamaha ook actief in de motocross. Ook hier met een gele kleurstelling.ikwilvanmijnmotoraf.nl trotse sponsor!

Vorig jaar heeft er door de COVID-19 pandemie helaas geen WK Superbike raceweekend plaats kunnen vinden op Assen. 2021 is het eerste jaar dat Ten Kate met Yamaha op hun thuisbaan gaat racen. Speciaal hiervoor heeft het team ervoor gekozen om voor dit weekend de motor van Dominique Aegerter historisch geel te maken. Zowel voor Yamaha als Ten Kate.

Ikwilvanmijnmotoraf.nl heeft hieraan bij mogen dragen. Wij zijn trots een klein onderdeel te zijn van #ProjectYellow.


Het resultaat

Dominique Aegerter heeft fantastisch gereden het weekend in Assen. Hij had al de snelste tijd behaald tijdens de trainingen en kwalificatie, waardoor hij op pole positie mocht starten. Hij reed ronderecord na ronderecord. Uiteindelijk heeft hij zelfs beide races van het weekend in Assen gewonnen!
Deze artikelen vind je misschien ook leuk:

Ikwilvanmijnmotoraf.nl is dé site waar je eenvoudig en zonder gedoe je motorscooterquad of trike verkoopt. Meld je motor vrijblijvend aan.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands