Tips: Hoe kun je het beste je motor verkopen via internet

Stel: je hebt een motor of motor-scooter en die wil je graag verkopen. Misschien wil je een ander model kopen, of ruimte maken in de berging of garage. Voordat je begint met de verkoop van je motor, kun je een aantal zaken voorbereiden. Een beetje tijd en voorbereiding zal ervoor zorgen dat de motor sneller verkocht zal worden en de verkoopprijs maximaal is.


De 5 tips om je motor beter te verkopen via internet zijn:

  1. Leer eerst de waarde van je motor kennen
  2. Je motor verkopen moet je voorbereiden
  3. Maak foto's van je motor voor de advertentie
  4. Schrijf een correcte beschrijving van je motor
  5. Pas op met risicovolle proefritten


1. Leer eerst de waarde van je motor kennen

Als het een zelfgebouwde of aangepaste custom motor is, wordt de waarde meer subjectief. Als je motor een origineel model is, kun je op internet de waarde bepalen. Veel factoren zijn natuurlijk wel van invloed op de verkoopprijs, maar dit zal je helpen een inschatting te geven van de marktwaarde. Wanneer je de motor snel wil verkopen zal de vraagprijs hier ook naar moeten zijn, maar dat scheelt je dan ook weer wegenbelasting, verzekeringspremie, adverteerkosten, tijd en moeite!


2. Je motor verkopen moet je voorbereiden

Voer betaalbare reparaties uit om de motor aantrekkelijk te maken voor potentiële kopers. Was en poets de motor. Als je motor er goed uitziet, zal het verkopen ervan sneller gaan dan een motor of motor-scooter die minder aantrekkelijk is. De tijd en energie die gestoken wordt in een goede reiniging zal de verkoper belonen met een hogere verkoopprijs.


3. Foto’s van je motor voor de advertentie

Fotografeer je motor vanuit verschillende invalshoeken. Fotografeer ook mindere punten van de motor. Om de motor te verkopen via het internet zijn goede informatieve foto’s zeer belangrijk. Je wil potentiële kopers aantrekken en geen kijkers! Of kijkers die dan toch maar een proefrit willen maken en vervolgens toch niet kopen… of, nog veel erger, testpiloten die graag even een rondje willen knallen!
4. Maak een correcte beschrijving van de motor

Wil je je motor aan particulieren of aan een motorzaak verkopen? Vermeld belangrijke informatie over vervangen of te vervangen onderdelen, eventuele (herstelde) schades, onderhoudsboekje en te verwachten kosten. Dit geeft een betrouwbaar beeld waardoor de potentiële koper eerder interesse zal tonen. Vermeld ook duidelijk je e-mailadres en telefoonnummer zodat het voor de koper eenvoudig is om contact met je op te nemen. Je motor verkopen wordt zo stukken gemakkelijker!


5. Pas op met risicovolle proefritten

In een eerdere blog hebben we al 10 tips geschreven zodat de proefrit iets minder risicovol kan zijn. Helaas is het nooit helemaal risicoloos. Als je dit wel toelaat, zorg dan voor een juridisch document waarin staat dat de berijder volledig aansprakelijk is voor gemaakte schades aan de motor en (verkeers)boetes op dat moment en neem het geldige motorrijbewijs in als onderpand. Via ikwilvanmijnmotoraf.nl kun je je motor gratis en gemakkelijk verkopen aan vele RDW erkende en gecontroleerde motordealers. Deze motordealers brengen op basis van de anoniem geplaatste gegevens snel een bod uit en je kunt je motor voor het hoogste bod verkopen. Zonder verkoopkosten en zonder risico’s! Wil je eerst de precieze werkwijze lezen? Dat kan je hier allemaal vinden.
Wil je meer blogs zoals deze lezen? Misschien vind je deze blogs wel interessant:

Ikwilvanmijnmotoraf.nl is dé site waar je eenvoudig en zonder gedoe je motorscooterquad of trike verkoopt. Meld je motor vrijblijvend aan.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands