Kenteken documenten kwijt?

Ben jij je kentekencard kwijt? Of ben je je tenaamstellingscode kwijt? Geen probleem! Deze kan je via internet makkelijk aanvragen. Maar let wel op waar je dit doet. Er zijn veel sites die beweren je te helpen met het aanvragen ervan. En helaas zitten daar ook oplichters tussen. Wil jij nieuwe kentekendocumenten aanvragen, doe dat dan altijd via de site van de RDW. Dan weet je zeker dat je na betaling de documenten ook daadwerkelijk zult ontvangen.RDW code kwijt

Wil jij je motor verkopen? Dan is het noodzakelijk om de kentekendocumenten op orde te hebben. Je hebt een kentekenbewijs en de tenaamstellingscode daarvoor nodig. Hierdoor kan de motor van jouw naam op de naam van de nieuwe eigenaar worden overgeschreven. Jij krijgt dan een vrijwaringsbewijs, hiermee kan jij aantonen dat de motor daadwerkelijk is overgeschreven en dat jij niet meer verantwoordelijk bent.

Als je de tenaamstellingscode of de kentekencard kwijt bent kan je een nieuwe aanvragen bij de RDW. Er zijn veel sites te vinden die deze dienst ook aanbieden. Sommige van deze websites doen daadwerkelijk wat zij beloven, maar let op: er zitten ook oplichters tussen! Alleen een tenaamstellingscode aanvragen kost 1 euro bij de RDW, en deze ontvang je na het aanvragen direct via de email. Je kan er ook voor kiezen om de code naar je adres wat bij je gemeente bekend is te laten opsturen per post.

Zo'n plastic pasje waarmee je bewijst dat het jouw motor is
wordt een kentekencard genoemd.


Kentekenbewijs kwijt?

Een kentekenbewijs kan in de ouderwetse vorm van een papieren kaart komen, maar al een tijdje geleden is dat vervangen door een plastic pasje genaamd de kentekencard. Als je je kentekenbewijs verloren bent, dan kan je nieuwe kentekendocumenten aanvragen bij de RDW. Je krijgt dan altijd een kentekencard, en niet meer een papieren versie.

Als je een nieuwe kentekencard aanvraagt, dan krijg je ook automatisch een nieuwe tenaamstellingscode. De kosten hiervoor bedragen €31,50. Heb je dit aangevraagd? Dan krijg je je nieuwe kentekencard en de bijbehorende nieuwe code binnen 5 werkdagen toegestuurd via de post.

Hier zijn wel wat voorwaarden aan verbonden. Je moet of de rechtmatige eigenaar zijn van het voertuig of formeel toestemming van de rechtmatige eigenaar hebben gekregen om het te mogen aanvragen. Ook heb je de meldcode van het voertuig nodig. De meldcode bestaat uit de laatste vier cijfers van het voertuigidentificatienummer (VIN). Via een kentekencheck kan je vinden waar dit nummer op het voertuig te vinden is.

Als je een nieuwe kentekencard of tenaamstellingscode aanvraagt zijn automatisch de oude documenten niet meer geldig.


Let op: kenteken documenten oplichters actief!

Als je de kenteken papieren kwijt bent en nieuwe wilt aanvragen, zorg dan dat je dit altijd direct via de RDW doet! Er zijn veel sites die zeggen de dienst te leveren om het voor jou aan te vragen. Dit is echter niet minder werk of moeilijker werk dan het zelf te doen via de RDW website. Een nog betere reden om het zelf aan te vragen via de RDW is om het risico te voorkomen opgelicht te worden. Er zijn namelijk meerdere gevallen bekend van mensen die hebben betaald om een nieuwe kentekencard of tenaamstellingscode te krijgen, maar deze nooit ontvangen hebben. Vaak werd hiervoor een bedrag van 19 euro in rekening gebracht. Vervolgens werden de documenten nooit daadwerkelijk ontvangen en moest alsnog de 31,50 euro via de RDW betaald worden om wel de documenten te ontvangen.

Vaak worden bedragen van 19 euro genoemd. Maar de bedragen kunnen ook oplopen naar 50, 80 of zelfs 100 euro! Om buitensporig hoge kosten en risico te voorkomen, vraag dus altijd de kentekencard of code aan direct op de website van de RDW.
Wil je meer blogs zoals deze lezen? Misschien vind je deze blogs wel interessant:


Ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl is dé site waar je eenvoudig en zonder gedoe je motorscooterquad of trike verkoopt. Meld je motor vrijblijvend aan.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands