Duurste Japanse motor ooit verkocht: €218.500!

Deze week is het record verbroken van de allerduurste Japanse motor ooit verkocht op een veiling. De Honda RC213V-S is een van de meest exclusieve motoren in de recente geschiedenis. Er zijn er slechts enkele honderden gemaakt, en het is de motor die het dichtst bij de huidige MotoGP motoren in de buurt komt. Maar dan kan je er in principe ook gewoon mee een blokje om. Of dat bij deze gaat gebeuren is de vraag, want de reden dat deze zo'n hoog bod opleverde was dat de motor nog nooit uit het krat is geweest.


1 mijl op de klok

Op het dashboard van de motor is het bewijs, 1 mijl heeft de motor gereden. Deze mijl zal komen door het inrijden van de motor in de fabriek. Vervolgens is de motor ingepakt en daarna precies gelaten als het is. Dit exemplaar is de RC213V-S met een prachtig ingefreesd serienummer 029. De motor is ook uitgerust met de HRC race-kit die de normaal 159 pk sterke 999cc V4 brengt naar 215 pk. Verder is er kosten noch moeite bespaard op de 'standaard' uitrusting van de motor: Marchesini Racing wielen van magnesium, Brembo remmerij, Öhlins TTX-voorvork, een met de hand gemaakt aluminium frame en een carbon kuipset. Hierdoor heeft de motor slechts een drooggewicht van 160 kg.


Nog nooit unboxed

De motor is zo duur omdat het na het inpakken in de fabriek niet meer uit het krat geweest is. Het wordt ook verkocht nog in het krat. Los meegeleverd wordt de HRC-race kit. Deze was optioneel omdat wanneer deze geïnstalleerd zou worden de motor niet meer de weg op zou mogen. Deze kit houdt in: een geheel titanium uitlaatsysteem, een datalogger, een Eprom voor de ECU, een groter luchtkanaal, een quickshifter en beter bougies en remblokken. Ook krijg je een extra kabel meegeleverd zodat je de afstand van de voorremhendel kan bepalen. Wel jammer dat de motor wordt geleverd met een lege tank, als je dan toch meer dan 2 ton moet betalen...


Veel interesse

Misschien zou je verwachten dat er niet veel mensen zouden zijn die meer willen betalen voor een motor in het krat dan het ooit nieuw gekost heeft. De motor uit het krat halen zal namelijk de waarde direct verminderen. Maar toch zijn er 63 biedingen gedaan voordat deze uiteindelijk kwam op 182.500 Britse ponden. Niet lang geleden is hetzelfde model motor in Japan geveild bij hetzelfde veilinghuis, Collecting Cars, voor €206.000. Deze motoren zijn erg gewild, al zullen er nauwelijks eigenaren zijn die er daadwerkelijk de weg of het circuit mee op gaan.

Meer foto's van deze record-brekende motor vind je op de website van het veilinghuis.
Deze artikelen vind je misschien ook leuk:

Ikwilvanmijnmotoraf.nl is dé site waar je eenvoudig en zonder gedoe je motorscooterquad of trike verkoopt. Meld je motor vrijblijvend aan.


Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands