De motoren uit James Bond - No Time To Die en de andere films

De nieuwe James Bond film 'No Time To Die' zit gelukkig boordevol motoren. Uiteraard is de Aston Martin DB5 weer de ster, maar de tweewieler maakt zijn retour. Eerder reed de Britse geheim agent al met motorfietsen. Hier vind je een overzicht van de gaafste modellen die Mr. Bond zelf gereden heeft.


No Time To Die - een Triumph spektakel

Officieel bekend gemaakt is dat Triumph een partnerschap is aangegaan met de James bond franchise, maar voor hoeveel is nog niet bekend. Bond rijdt dus deze film op het legendarische Britse merk Triumph, en wel op een speciale Triumph Scrambler 1200 XE en een Triumph Tiger 900. Beide motoren zijn ook te koop in een speciale James Bond uitvoering. Wees niet bang voor spoilers; wat er gebeurd met deze motoren zal je zelf moeten aanschouwen tijdens de film.

Overigens is de badguy te spotten op een Ducati Scrambler Desert Sled. De vraag is of dit gedaan is met sponsoring van Ducati, of dat Triumph alleen zichzelf met de goede kant wilde laten associëren en de slechte kant met de concurrent.


Honda CFR250R in Skyfall

De openingsscene van Skyfall is qua motorrijden misschien wel de meest indrukwekkende scene van allemaal. Wederom is Daniel Craig te zien op een motorfiets. Over de daken van Istanbuls Grand Bazaar rijdt Bond met een politie uitvoering van de kleine Honda enduro. 40 pk sterk is dit kleine motorfietsje uit 2004. Helaas eindigt het niet zo goed voor deze motor, maar dat is geen primeur voor een Bond voertuig.


De Cagiva W16 600 in GoldenEye

Deze Cagiva is tegenwoordig een zeldzaam exemplaar. Maar ooit was het een geliefde motor bij Europese politie en defensie. In deze film is Pierce Brosnan te zien als Bond. Hij steelt de Cagiva van een Sovjet soldaat om zelf veilig weg te komen uit een fabriek waar chemische wapens werden gemaakt. De motor overleefde het waarschijnlijk niet, het viel immers van een berg af.


BMW R1200C in Tomorrow Never Dies

Deze film had een motorprimeur. Tomorrow Never Dies is de eerste Bond film waarbij niet een enduro of sportmotor, maar een cruiser werd gebruikt. En gebruikt werd het! De motor maakte gigantische sprongen, schuivers en crashes. Onderstaande foto is trouwens een echte stunt en geen animatie. Dat is nog eens een dappere stuntman.


Yamaha XJ650 Turbo in Never Say Never Again

De XJ die gebruikt is in Never Say Never Again is verre van origineel. Wat er precies onder de grote kuip verstopt was is niet bekend gemaakt. Maar men vermoedt dat er een hoop meer cross aan deze motor is. Zo lijkt de motor een 21 inch voorwiel te hebben. Compleet met raket boost achtervolgt hij de slechterik in een Renault Turbo 5. Op een gegeven moment eindigt Bond zelfs in zijn ondergoed op de motor.


Montesa Cota 4RT in Quantum of Solace

Dit kleine motorfietsje van Spaanse makelij heeft een korte rol in Quantum of Solace. Bond zit samen met vrouwelijke medespeelster Olga Kurylenko in een Ford Ka. Hij stapt uit de Ford om een poging om haar in veiligheid te brengen. Ze worden achtervolgt door de badguy op de Montesa. Bond trapt hem van de motor af en neemt de Montesa over. Hij volgt haar en via een aantal sprongen over boten dumpt hij de motor weer.


Vooral de badguys te spotten op motoren

Meestal is het niet Bond zelf, maar zijn tegenstander degene op de motor. Zoals Fiona Volpe in Thunderball op een BSA Lightning 650 of de Kawasaki Z900 met zijspan in The Spy Who Loved Me. In For Your Eyes Only zit een achtervolging met meerdere rijders op een Yamaha XT500 uitgerust met machine-gun.
Deze artikelen vind je misschien ook leuk:

Ikwilvanmijnmotoraf.nl is dé site waar je eenvoudig en zonder gedoe je motorscooterquad of trike verkoopt. Meld je motor vrijblijvend aan.


Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands