Wat is een betrouwbare motorfiets?

Stel: je wilt een andere motor, of je begint net met motorrijden en je zoekt een betrouwbare motorfiets waarbij de kans op problemen het kleinst is. Welk merk past dan het beste bij je? In deze blog geven we antwoord op die vraag. Natuurlijk wil niemand een motor die om het minste of geringste onderhoud nodig heeft. Dat kan flink in de papieren lopen en bovendien kun je dan niet rijden. Daar heb je je motor niet voor gekocht. Bij de ene motor is de kans op onderhoud groter dan bij de andere. Maar waarbij gaat het bijna nooit mis? Hier vind je de top-10 meest betrouwbare motorfietsen van dit moment, op basis van tests, ontwikkelingen en ervaringen.


Honda meest betrouwbare motorfiets

Van alle motormerken wordt gezegd dat de Japanse merken het meest betrouwbaar zijn. Dat komt omdat de techniek daar verder is ontwikkeld dan in andere landen. Zo is de volgende top-10 tot stand gekomen:

  1. Honda
  2. Yamaha
  3. Suzuki
  4. Kawasaki
  5. BMW
  6. Harley-Davidson
  7. KTM
  8. Triumph
  9. Ducati
  10. Aprilia

Een paar jaar geleden stond Yamaha nog op één in de lijst van meest betrouwbare motormerken. De nummers 1 tot en met 3 wisselen elkaar nogal eens af. Honda is vaker als beste uit de test gekomen en ook motorrijders zijn lovend over Honda. Vandaar dat deze Japanse machine nu op 1 staat. Harley-Davidson eigenaren rijden vaak rustiger, vandaar dat die het langer volhouden. Bij de motoren die op de plekken 7 t/m 10 staan loopt de ontwikkeling gewoonweg iets achter.


De harleydutchies verruilen hun Harley-Davidson waarschijnlijk niet voor iets anders ;-) 


Gebruik en onderhoud motor

Niet alleen de techniek zegt iets over de betrouwbaarheid van een motorfiets. Uiteraard is dat ook afhankelijk van het gebruik en het onderhoud. Staat je motor bijvoorbeeld in weer en wind buiten? Dan kun je sneller mankementen verwachten dan wanneer je motor altijd binnen staat. Sleutel je zelf zo nu en dan aan je motor of laat je dat over aan een ervaren monteur? Het kan soms een verschil maken. Daarnaast is het ook een kwestie van pech als je toevallig wel iets krijgt met je super betrouwbare motor. Of je hebt juist geluk met een heel onbetrouwbare motor. Wat je ook kiest, kies een motor die bij je past. Is jouw motor niet heel betrouwbaar meer en wil je eigenlijk wel wat anders? Meld dan hieronder gratis en vrijblijvend je motor aan en wij helpen je bij het vinden van een koper. Vergeet niet eventuele mankementen te benoemen, zo ontvang jij een passend bod op je motorfiets.Deze artikelen vind je misschien ook leuk:

Ikwilvanmijnmotoraf.nl is dé site waar je eenvoudig en zonder gedoe je motorscooterquad of trike verkoopt. Meld je motor vrijblijvend aan.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands