De 5 mooiste motorroutes die je móet rijden

Wie mooie motorroutes wil rijden kan veel mogelijkheden vinden. Omdat we binnenkort nog een paar lange weekenden hebben is dit een mooi moment om je wat tips te geven. We hebben de top 5 mooiste motorroutes voor je verzameld die bovendien goed bereikbaar zijn vanuit Nederland. Wil je er een dagje op uit of zoek je iets voor een paar dagen of een week? Vanuit eigen ervaring kunnen we vertellen dat dit makkelijk bereikbare motorroutes zijn die veel worden gereden. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?


1. Sauerland - Duitsland (dagje)

Wil je een dagje weg? Dan is Sauerland, Noordrijn-Westfalen heel geschikt voor een mooi uitstapje. Binnen een paar uur zit je vanuit Utrecht middenin het gebied dat vanwege het heuvelachtige landschap een prachtige uitvalsbasis is voor het rijden van de mooiste motorroutes. In deze omgeving is een bezoekje aan Winterberg en de burcht van Altena de moeite waard. Wie even van zijn motor af wil stappen kan ook de Ertsmijnen in Ramsbeck bezichtigen. Voor een terrasje of een hapje eten is de Altstad in Soest vanwege het panoramische en schilderachtige centrum een aanrader.


2. Eifel - Duitsland (weekend)

De Eifel is een gebied dat in het westen van Duitsland boven Luxemburg ligt. Een klein stukje van de Eifel ligt in België. Qua landschap kan de Eifel grofweg verdeeld worden in drie stukken. De Hohe Eifel (Hocheifel) ligt in het midden van het gebied. Nürburg is vanwege zijn gelijknamige burcht en de Nürburgring een bekende plaats. De Hohe Acht is met zijn 747 meter het hoogste punt van het hele Eifelgebied. Ten zuidoosten van de Hohe Eifel licht de Vulkaan-Eifel. In dit gebied zijn nog steeds de sporen van vulkanen zichtbaar. Het gebied langs de Moezel vormt de zuidgrens. De Kyll is de grootste rivier die uitmondt in de Moezel. In de moezelvallei loopt de wijnroute. Dit is één van de mooiste motorroutes van dit gebied en hij stuurt je ook langs Cochem met de Reichsburg die ver boven de Moezel uit torent.


3. Harz - Duitsland (weekend)

Het Harzgebied vormt ook een mooie uitvalsbasis voor een motorweekend. De Harz kent veel bezienswaardigheden en er zijn verschillende historische binnensteden, kerken en kloostergebouwen die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Als je gaat kijken naar motorroutes, vergeet dan de plaatsen Quedlinburg en Wernigerode niet mee te nemen. Naast steden en gebouwen bestaat de Harz voor een groot deel uit ongerepte natuur. Brocken is de hoogste berg die in de Harz ligt.


4. Het Zwarte Woud – Duitsland (week)

Als je met je motor een route in het Zwarte Woud wilt rijden kun je beter een week vrij nemen. Het dichtbeboste Zwarte Woud ligt in het zuiden van Duitsland, tegen de Zwitserse en Franse grens. De Schwarzwald Hochstraße is een van de mooiste motorroutes en het is daarom een geliefd gebied voor motorrijders. De Schauinsland is een 1284 meter hoge berg waarvan de top over een weg vol haarspeldbochten bereikt kan worden. De meeste motorrijders die langere tijd weg gaan zoeken het Zwarte Woud op.


5. Dolomieten - Italië (week)

Veel motorrijders hebben hun motorvakantie in de Dolomieten doorgebracht. Dit is het ultieme genot voor motorrijders die warm worden van ontelbare haarspeldbochten en prachtige ongerepte natuur. Het is een stukje rijden, maar veel motorrijders zien het als voordeel dat er in het gebied Duits wordt gesproken. Molveno is een ideaal basispunt om deze omgeving te verkennen. Daarnaast staan de Dolomieten bekend om de vele bergpassen. De Passo dello Stelvio is in dit gebied de meest bekende. In 48 haarspeldbochten rijd je naar de top. Dit is een van de meest zware en beruchte bergpassen van Europa die je als liefhebber móet hebben gereden als je op zoek bent naar de mooiste motorroutes.

Bekijk hieronder het filmpje om een indruk te krijgen hoe jij over de wegen in de Dolomieten naar boven kan slingeren.Zie je het wel zitten om een van deze gebieden op te zoeken, maar twijfel je of je motor het wel aankan? Dan wordt het misschien tijd voor een andere motor. Wij kunnen je helpen bij de verkoop van je gebruikte tweewieler. Niet nadenken over een pakkende advertentietekst, geen vreemden aan de deur en geen onzekere proefritjes. Je vult een paar vragen in en wij doen de rest. We werken uitsluitend met RDW-erkende dealers, waardoor jij 100% veilig je motor verkoopt. Meld je motor hieronder gratis en vrijblijvend aan.
Wil je meer blogs zoals deze lezen? Misschien vind je deze blogs wel interessant:

Ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl is dé site waar je eenvoudig en zonder gedoe je motorscooterquad of trike verkoopt. Meld je motor vrijblijvend aan.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands