Motor verkoop cijfers september 2021

Zowel de occasionmarkt als de markt voor nieuwe motoren is afgelopen maand gedaald. De occasionverkoop deed het wel een stuk beter met een daling van slechts 0,40%. Alle motormerken hebben last van grote leveringsproblemen. In de markt voor nieuwe motoren ging het vooral voor BMW Motorrad niet goed, met een daling van bijna 50%!


Nieuwe motoren verkoop licht gestegen

In 2021 is tot nu toe 6,3% vaker een nieuwe motor op kenteken gezet. In de maand september alleen was dat verschil iets kleiner, met 4,9%. Waar de grote Japanse merken, Yamaha, Kawasaki, Suzuki en Honda afgelopen maand hard zijn gestegen is BMW enorm gedaald. BMW en KTM zijn van de grote motor merken de enige die een negatieve maand achter de rug hebben in september. KTM is met bijna 2% gedaald en BMW met zelfs 48%! Dit zou kunnen komen door de langere levertijd die BMW heeft ondervonden dankzij de overstromingen van afgelopen juli. Deze kwam bovenop de vertragingen die elk merk ondervindt dit jaar.


De top 10 best verkochte nieuwe motoren 2021 tot nu toe

Over het hele jaar doet BMW het zo slecht nog niet. Maar na een aantal goede maanden komt Kawasaki aardig dichtbij. Of ze het Duitse merk gaan inhalen is nog maar de vraag omdat Kawa zelf al aangeeft dat ze 'zo goed als uitverkocht' zijn. Opvallende stijgers zijn Honda en Harley-Davidson. Na een lange periode van zwaar weer lijken de merken in Nederland weer op te krabbelen.


Occasionverkoop motoren valt toch tegen na driekwart 2021

De maand september van dit jaar was op 63 motoren na zo goed als gelijk aan dezelfde maand vorig jaar, in de occasion motorenmarkt tenminste. Tot nu toe is in 2021 de occasionmarkt gekrompen met 3,44%. Dit is toch tegenvallend na de goede cijfers van maart, toen steeg de markt nog met bijna 30%. Dit komt doordat waar vorig jaar er een duidelijke piek merkbaar was in de zomer, deze dit jaar is uitgebleven.
Deze artikelen vind je misschien ook leuk:


Ikwilvanmijnmotoraf.nl is dé site waar je eenvoudig en zonder gedoe je motorscooterquad of trike verkoopt. Meld je motor vrijblijvend aan

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands