Top 10 best verkochte motoren van 2020

Dit jaar is er veel te zeggen over de motorenmarkt. Door de gedeeltelijke lockdown in maart en april begon het jaar slecht voor verkopers van motoren. Maar gelukkig is dat aardig hersteld in de loop van het jaar. In een andere blog hebben we al geschreven over de precieze cijfers vanuit de markt. Nu 2020 grotendeels voorbij is en het motorseizoen eigenlijk helemaal voorbij is, kunnen we een goede inschatting maken van dé motoren het jaar. Maar welke motoren zijn populair? En zijn er andere geliefde motorfietsen dan andere jaren? Dat lees je hier in de top 10 van 2020.De top 10:

  1. BMW R1250GS/Adventure
  2. Yamaha MT-07
  3. Kawasaki Z900
  4. Piaggio Vespa GTS
  5. Kawasaki Z650
  6. Yamaha Tracer 900
  7. Yamaha MT-09
  8. Yamaha XT 700 Ténéré
  9. Kawasaki Versys 650
  10. Suzuki V-Strom 650 A/XTA


Het meest opvallende uit deze lijst is natuurlijk dat de 1250GS wederom de best verkochte motorfiets is van het jaar. Ook in veel andere Europese landen staat de BMW met een enorme voorsprong bovenaan. Het is alweer het veertigste jaar dat de GS gemaakt wordt door BMW. Dit model is dan wel weer het enige model van de Duitse motorfietsproducent die in de top 10 staat. De rest van de top 10 wordt duidelijk gedomineerd door Yamaha en Kawasaki. De eerste van die twee staat op plek 2, en 6 t/m 8. Vooral de MT-lijn doet het heel goed in Nederland.

De populariteitsstrijd tussen Yamaha en Kawasaki is de laatste jaren erg spannend in Nederland. Het is Kawasaki's Z-lijn die afwisselend wint van Yamaha's MT-lijn. Ook de Tracer motoren van Yamaha zijn erg geliefd, deze motoren zijn gebaseerd op dezelfde basis als de MT. Zowel Kawasaki als Yamaha hebben voor hun allroads nieuwe versies aangekondigd voor komend jaar. In absolute aantallen wint Yamaha het van Kawasaki in Nederland. Dat komt omdat Yamaha heel veel motorscooters verkoopt, terwijl Kawasaki geen motorscooters in het assortiment heeft.

Allroads zijn opvallend populair in Nederland. Dit zou te maken kunnen hebben met dat motoren vaker en door meer mensen gereden worden sinds dit jaar. Mensen pakken vaker de motor en hebben misschien om die reden voorkeur voor de comfortabele zitpositie en het makkelijke stuurgedrag van een allroad.

Wat wel gek is is dat het allergrootste motormerk uit de wereld ontbreekt in de lijst. Honda moet herstellen van een aantal moeizame reorganisaties. Bovendien is Honda druk bezig met nieuwe versies van de ondertussen een beetje gedateerde modellen. De wel geheel nieuwe Africa Twin CRF1100 doet het ook minder goed dan verwacht. De NC750X is Honda's best verkochte motor van dit jaar, gevolgd door de CMX500 Rebel en de nieuwe Monkey en SuperCub.

De Suzuki V-Strom 650 blijft ontzettend populair. Het simpele, relatief lichte allroadje staat op plek 10 op de lijst. Dit is toch wel opvallend omdat de jaarlijks beloofde update tot nu toe nog uitgebleven is.Deze artikelen vind je misschien ook leuk:


Ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl is dé site waar je eenvoudig en zonder gedoe je motorscooterquad of trike verkoopt. Meld je motor vrijblijvend aan.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands