Aantal motordiefstallen met 24% gedaald

Al jaren daalt het aantal gestolen motoren. 2021 is op allerlei manieren speciaal, maar hier is het geen uitzondering op. Ook in het eerste half jaar van dit jaar is het aantal motordiefstallen gedaald, en wel met 24%. Per regio en per merk verschilt het risico op dat je motor gesloten wordt. Ikwilvanmijnmotoraf.nl heeft voor jou de belangrijkste cijfers overzichtelijk gemaakt.

Bron: Het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV).Aantal motordiefstallen flink gedaald

Zoals te zien in onderstaande tabel is het aantal gestolen motoren het eerste half jaar van 2021 in totaal 588. Dit is een daling van 24% ten opzichte van het eerste half jaar van 2020. Het terugvindpercentage is 20%. Relatief gezien worden Piaggio's het vaakst terug gevonden, met 26%. Tegelijkertijd is de Piaggio het merk met het grootste risico. 1 op de 111 Piaggio's worden gestolen.


Welk merk motor wordt het meest gestolen?

Net zoals afgelopen jaren worden Yamaha's het meeste gestolen. 122 van deze Japanners werden weggeroofd bij de rechtmatige eigenaar. De andere drie grote Japanse motormerken, Suzuki, Honda en Kawasaki worden aanzienlijk minder gestolen namelijk ongeveer 50 keer. De reden hiervoor is dat erg veel motorscooters gestolen worden, waar Yamaha een groot aandeel in heeft. Kawasaki bijvoorbeeld heeft niet eens motorscooters in hun assortiment.


Het risico op diefstal bij motoren

Zoals eerder genoemd is het risico op diefstal het hoogste bij Piaggio's, daar staat echter tegenover dat dit merk ook het vaak terugkomt bij de rechtmatige eigenaar. Bij de grote merken zijn Harley-Davidson's de motoren met het laagste risico, slechts 1 op de 4193 Harleys wordt gestolen. Eerder hebben we al een blog geschreven over hoe jij het risico dat je motor gestolen wordt zo laag mogelijk kan krijgen. Deze blog staat vol met tips en advies om diefstal te kunnen voorkomen.


Per regio verschilt het ook sterk hoeveel en welke motoren gestolen worden. Wil jij weten hoe het gesteld is met jouw regio, bekijk dan deze interactieve kaart.Wil je meer blogs zoals deze lezen? Misschien vind je deze blogs wel interessant:

Ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl is dé site waar je eenvoudig en zonder gedoe je motorscooterquad of trike verkoopt. Meld je motor vrijblijvend aan.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands