Motorverkopen tijdens corona: tweedehands gaat beter dan nieuw

De coronacrisis raakt velen, ook in economische zin. Toch lijkt het qua verkoopcijfers van motoren mee te vallen. Er is zelfs een stijging in de verkoop van tweedehands motoren. Afgelopen maand was de beste maand ooit in de registratie van motorfietsen. Veel mensen hebben besloten toch (vaker) de motor te gaan pakken. Waar dat precies aan ligt is nog niet helemaal duidelijk. maar de coronacrisis speelt in ieder geval een grote rol.


Verkoop tweedehands motorfietsen stijgt

Uit cijfers van de RAI vereniging, BOVAG en RDC blijkt dat de verkoop van tweedehands motorfietsen in de eerste maanden van dit jaar steeg met 13%. In mei was zelfs een stijging van 15% zichtbaar. Motorrijden past natuurlijk goed in de anderhalvemeter-samenleving. Met meerdere mensen in de auto zitten mag toch niet, en je houdt automatisch anderhalve meter afstand. Veel mensen die al een motor hadden pakken vaker de motor. Maar vooral veel mensen die geen motor (meer) hadden, hebben weer een motor aangeschaft. In Nederland zijn relatief weinig mensen met een motorrijbewijs in het bezit van een motor. Volgens BOVAG hebben 1,5 miljoen mensen in Nederland een motorrijbewijs, maar heeft slechts de helft daarvan een eigen motor.

Of de nieuwe motorrijders een motor hebben gekocht voor de lol of voor woon-werkverkeer is onduidelijk. Motorrijden heeft qua risico op besmetting een laag risico. Dus in die zin is het een mooi tijdverdrijf om toch naar buiten te kunnen. Het lijkt niet zo te zijn dat men die nu een tweedehands motorfiets koopt die gaat gebruiken voor woon-werkverkeer. Veel mensen blijven toch thuiswerken.


Lichte daling in verkoop nieuwe motorfietsen

Dit jaar zijn er in de eerste vier maanden 5211 nieuwe motorfietsen verkocht in Nederland. Vorig jaar lag dat aantal iets hoger met 5880. Gelukkig zijn er ook dit jaar veel mensen die een nieuwe motorfiets hebben aangeschaft. Wat opvalt in de verkoop van motorfietsen in 2020 is dat er veel tourmotoren worden verkocht, en nog maar weinig racers. Net als in 2018 en 2019 is de BMW R1250 GS de bestverkochte motorfiets van 2020 tot nu toe. De Susuki V-Strom 650 en Kawasaki Versys zijn ook erg populair.

Bij de sportievere motorfietsen blijken de nieuwe Panigale V4 en BMW S1000RR gewild. Sportieve nakeds zijn ook onverminderd populair. Bovenaan dit lijstje staan de Z-range van Kawasaki en de MT-range van Yamaha.


Veel verschil per provincie

Iets dat opvalt bij de verkoopcijfers van motorfietsen is dat er veel verschil is in de cijfers van verschillende provincies. Verwacht werd dat de cijfers vooral in het zuiden van het land zouden tegenvallen. Vooral in Brabant werden sombere cijfers verwacht. In het begin van de coronacrisis daalde verkoop wel flink, maar in mei namen de cijfers des te sneller toe. In Drenthe daalde de verkoop in mei juist hard ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Waar dit precies aan ligt is niet duidelijk. In Noord-Holland was er na een moeilijke maand april een stijging in mei te zien van 37%. Ten opzichte van vorig jaar was er in de maand mei een stijging te merken van 1%. In Zuid-Holland werden er in de afgelopen maanden de meeste motorfietsen verkocht.


Tweedehands motorfietsen zijn qua verkoop ontzettend populair op het moment. Ben jij toe aan een andere motorfietsen en denk je aan verkopen? Bij ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl helpen we je graag met de verkoop. Meld je motor gratis aan en wij helpen je vrijblijvend verder naar een succesvolle verkoop.



Deze artikelen vind je misschien ook leuk:

·        Warme dagen; op de motor blijf je koel met deze tips

·        Elektrische motor de toekomst?

·        Vakantiegeld: zet het opzij voor deze motoren

·        Motor schoonmaken? Oma geeft tips!

·        5 motoren die op je bucketlist moeten staan

 

Ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl is dé site waar je eenvoudig en zonder gedoe je motorscooterquad of trike verkoopt. Meld je motor vrijblijvend aan.


Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands