Taxatie motorfiets

Je staat op het punt om je motor te verkopen, maar waar moet je beginnen? Het is als eerste belangrijk om te weten wat een realistische prijs is. Als je weet wat jouw motor waard is kun je voor jezelf de vraagprijs bepalen. je kunt een taxatie laten uitvoeren door een taxatiebedrijf. Je kunt daar zelf met je motor heen rijden of je kunt ze naar jou toe laten komen. Je moet in beide gevallen betalen voor de taxatie. Je kunt ook online de waardebepaling opvragen. Je regelt dit zelf en je ontvangt snel de waarde van je motor.

Bij een waardebepaling worden verschillende aspecten meegenomen. Er wordt onder andere naar de volgende punten gekeken voordat er een waarde aan je motorfiets wordt gehangen:

  • Merk en model
  • Bouwjaar
  • Kilometerstand
  • Onderhoud
  • Staat

Het merk en model bepalen voor een groot deel de waarde. Sommige modellen zijn ontzettend populair en leveren daardoor al meer op. Andere merken zijn minder bekend of betrouwbaar en zijn daarom al minder waard. Doorgaans is een jongere motor met weinig kilometers meer waard dan een ouder model met veel kilometers. Ook al zijn er veel klassiekers waarbij het minder belangrijk is. Dan wordt er gekeken naar het onderhoud en de huidige staat. Is de motor regelmatig gecontroleerd en zijn er tijdig reparaties uitgevoerd? Ziet de motor er nu nog netjes uit of heeft hij schade opgelopen? Die punten bij elkaar opgeteld bepalen de motorwaarde. Als je snel je waarde wilt weten kun je je motorfiets gratis en vrijblijvend aanmelden via ikwilvanmijnmotoraf.nl. Je ontvangt doorgaans binnen 1 dag vrijblijvend de taxatiewaarde. Aan de hand daarvan kun je bepalen wat je vraagprijs wordt.

Je motor verkopen, hoe doe je dat?

Waarom zou jij je motor willen verkopen? Heb je te weinig ruimte? Heb je er te veel? Wil je een andere of heeft hij schade opgelopen? Als je al deze vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden ben je er klaar voor om je motor weg te doen. Je kunt dan op verschillende manieren je motor verkopen. Je motor inruilen klinkt misschien vanzelfsprekend, maar er zijn betere manieren waarbij je meer geld overhoudt. Als je je motor inruilt is de kans namelijk klein dat je korting krijgt bij de aankoop van je nieuwe. Een motordealer zit niet op elke motorfiets te wachten en hij moet hem ook weer kwijt zien te raken. Je moet bovendien tegen het verkooppraatje van de dealer bestand zijn. Als je je motor los verkoopt voordat je een nieuwe uitzoekt heb je twee momenten waarbij je heel concreet een prijs kunt afspreken. Je hebt dan meer controle.

Los je motor verkopen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn of veel tijd te kosten. Je kunt heel snel je motor verkopen door hem online aan te bieden. Maar hoe zit het dan met je privacy en veiligheid als je je gegevens invult? Tegenwoordig zijn gegevens overal op het internet te vinden en je zit er natuurlijk niet op te wachten dat jouw informatie straks voor iedereen zichtbaar is. Er worden de laatste tijd al veel motoren gestolen en dat is het laatste waar je op zit te wachten. Een site waarbij je veilig en anoniem je motor kunt verkopen is ikwilvanmijnmotoraf.nl. Je bereikt hier uitsluitend RDW erkende inkoopbedrijven die we stuk voor stuk hebben gecontroleerd om te kunnen garanderen dat je met betrouwbare bedrijven te maken krijgt. Je krijgt dus geen particulieren aan de deur die proefritjes willen maken of nog proberen wat van de prijs te krijgen. Het enige moment waarbij je contact krijgt met een partij is wanneer je een overeenkomst hebt bereikt. Dan kun je met het inkoopbedrijf een afspraak maken om de verkoop af te ronden.

Professionele motor inkoopbedrijven

Ongeacht je verkoopmethode zul je zien dat een relatief jongere motor al snel de aandacht van mogelijke kopers trekt. In veel gevallen is het lastig een koper voor je tweedehands motor te vinden die de nodige levensjaren er al op heeft zitten. Gebruikerssporen zullen niet ontbreken en dat is nu juist datgene dat particulieren kan wegjagen voor de uiteindelijke aankoop. Dat jij al jarenlang veel plezier aan je motor hebt beleefd, zal voor hen geen rol spelen. Jij wil toch ook niet het risico lopen torenhoge kosten te hebben aan een nieuw voertuig dat je koopt? Je motor verkopen aan een professionele partij heeft als voordeel dat de verkoop vaak sneller rond is, maar ook dat je elke motoroccasion kunt verkopen. Zij zijn namelijk niet zo gefixeerd op gebruikerssporen, krasjes en lakschade. Dat komt omdat professionele bedrijven de motor zelf nog helemaal gaan nakijken en de nodige reparaties gaan uitvoeren. Krasjes en lakschade kunnen ze eenvoudig wegwerken, ze hebben daarvoor immers alle middelen in huis. Je hoeft er dus niet bang voor te zijn dat er geen koper is. Zelfs voor je oude sloopmotor kun je nog een nieuw baasje vinden. Ook in onderdelen is veel handel. Is jouw motor niet meer rijdbaar, maar heeft hij nog wel bruikbare onderdelen? Motorhandelaren zijn ook daarin geïnteresseerd.

Een professioneel inkoopbedrijf van motoren vinden is lang niet zo moeilijk als je denkt. Bij ikwilvanmijnmotoraf.nl vind je er namelijk 8.200. Al deze inkoopbedrijven hebben hun eigen specialisme. Zo zijn er ook aangesloten dealers die motoren over de grens verkopen. Sommige modellen leveren daar meer op. Je hoeft je zelf geen zorgen te maken over het regelwerk. Als je jouw motor verkoopt via ikwilvanmijnmotoraf.nl draait het inkoopbedrijf het vrijwaringsbewijs voor je uit en zo ben je in één keer van heel veel geregel af. Alle bedrijven die het aanbod willen bekijken zijn RDW-erkend en stuk voor stuk door de medewerkers van ikwilvanmijnmotoraf.nl gecontroleerd. Zo kun jij gegarandeerd veilig je motor verkopen.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands