Zwarte Cross: 10 weetjes

Over een paar dagen barst het festivalterrein van Lichtenvoorde weer uit zijn dranghekken! De hele Achterhoek (en de rest van Nederland) loopt leeg voor een weekend vol motorcross, vette stunts, gave bands en nog veel meer gekkigheid tijdens de Zwarte Cross. In deze blog hebben we een lijstje ‘wist je datjes?’ voor je opgesteld.  Wat begon als een wedstrijd op een eenvoudig aangelegd crossbaantje in Hummelo is inmiddels uitgegroeid tot het grootste festival van Nederland. Wist jij dat er in 2016 ruim 220.000 bezoekers naar het evenement kwamen? En wist je dat…

… de Zwarte Cross in 1997 voor het eerst werd georganiseerd? Toen bestond het evenement alleen uit een crossbaantje en motoren. De eerste editie trok zo'n 1000 bezoekers.

… de in de Achterhoek (en verre omstreken) wereldberoemde rockband Jovink en de Voederbietels de Zwarte Cross heeft opgericht? Dit jaar staat de band voor het laatst op de bühne. De band beweerde tien jaar geleden al te stoppen, maar nu is het echt zeggen de oprichters. Wie ze nog wil meemaken kan nog een ticket voor vrijdag kopen.

… de Zwarte Cross een eigen drankje heeft ontwikkeld? Nozem Oil: mengsmering voor lichaam en geest. Inmiddels is dit op verschillende plekken verkrijgbaar. PS Als je dit drankje wil bestellen moet je tot na dit weekend wachten. De webshop is tijdelijk gesloten.

… de Zwarte Cross het grootste motorcross evenement ter wereld is?

… het typische ‘Achterhoekse feest’ al sinds 2006 niet meer in de Achterhoek plaatsvindt? Het wordt al jaren op het evenemententerrein in Lichtenvoorde georganiseerd omdat het te groot werd voor andere locaties.

... tante Rikie al jaren de vaste mascotte van de Zwarte Cross is?

… je tijdens de Zwarte Cross kunt ontspannen op het naaktstrand? Zwemmen is er alleen niet toegestaan (waarschijnlijk vanwege de vele wildplassers die het water vervuilen).

… de organisatie heel geheimzinnig doet over de hoeveelheid bier die in het hele festivalweekend getapt wordt?

… KTM een speciale Zwarte Cross motor heeft uitgebracht? Van deze ‘Vaak bu’j te bang!' Limited edition is er bij elke KTM-dealer één verkrijgbaar. … dit jaar voor het eerst de finale van de Dutch Masters of Motocross wordt verreden tijdens de Zwarte Cross? Het Zwarte Cross festival vindt plaats van 13 t/m 16 juli 2017. Er zijn alleen nog dagkaarten voor de vrijdag beschikbaar.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands