Yamaha: De Nieuwe Koning van de Motormarkt

In 2023 werden in Nederland 17.501 nieuwe motoren op kenteken gezet, een recordverkoop die sinds 2000 niet zo hoog was. Dit markeert een groei van 13% ten opzichte van 2022. Yamaha, het Japanse merk dat bekend staat om zijn betrouwbare en innovatieve motoren, heeft na 13 jaar BMW Motorrad van de troon gestoten en is de officiële marktleider van 2023 geworden. Maar Yamaha was niet de enige die BMW inhaalde; Honda nam ook de tweede plaats in, wat de dominantie van Japanse merken in de top van de markt benadrukt.

Een analyse van det top 5 merken in 2023

Het jaar begon sterk voor Kawasaki, maar Honda nam maandenlang het voorlopige marktleiderschap over. Echter, tegen het einde van het jaar pakte Yamaha een flinke voorsprong. Interessant is dat Yamaha in de laatste week van het jaar nog 81 motoren registreerde, wat wijst op een strategische zet om hun leiderschapspositie te verzekeren. BMW, aan de andere kant, hield zich opvallend rustig, mogelijk door de timing van de lancering van hun nieuwe R1300GS.


Drie Japanse motormerken in de Top 4

2023 was een jaar waarin de Japanse merken echt schitterden. Yamaha en Honda vierden hun succes, terwijl Kawasaki en Suzuki ook sterke verkoopcijfers lieten zien. De 'Winds of Change' zijn duidelijk merkbaar bij Suzuki, en KTM bleef ook in 2023 opvallend sterk presteren. Deze verschuivingen in de markt tonen de dynamiek en de constante evolutie in de voorkeuren van motorrijders.

Winnaars en verliezers van 2023

Hoewel Yamaha de titel pakte, was Honda de grootste stijger met een extreme groei van 42%. Andere merken zoals KTM, Kawasaki, Yamaha en Suzuki zagen ook groei. Aan de andere kant hadden merken als Piaggio, Triumph, Harley-Davidson en Royal Enfield het moeilijk om positieve cijfers te draaien, net als het elektrische Zero Motorcycles.


De populairste motormodellen van 2023

De BMW R1250GS bleef ook in 2023 het meest populaire model in de Nederlandse motormarkt. Echter, de Japanse merken lieten een bredere variëteit zien in de top 10 van verkoopcijfers. De Nederlandse markt draait momenteel vooral om naked bikes, adventuremotoren en crossovers, wat wijst op een voorkeur voor veelzijdigheid en prestaties.

Hoe ikwilvanmijnmotoraf.nl kan helpen

Als je geïnspireerd bent door de nieuwste trends en overweegt je huidige motor te verkopen, dan is ikwilvanmijnmotoraf hier om je te helpen. Onze dienst biedt een eenvoudige en kosteloze manier om je motor aan te melden en een geschikte koper te vinden. Of je nu een Yamaha, BMW of een ander merk bezit, wij maken het verkoopproces soepel en stressvrij.


Conclusie

Yamaha's opkomst als marktleider in 2023 is een teken van de veranderende tijden in de motormarkt. Met een recordaantal verkopen en een verschuiving in de rangorde van de topmerken, is het duidelijk dat de motorwereld dynamisch en vol verrassingen zit.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands