WorldSBK kalender 2020 bekend

Eindelijk gaat de World Superbikes weer verder! Na een super spannende opening van het seizoen in Australië hebben we vijf maanden moeten wachten. Gelukkig is het dit weekend eindelijk zo ver. We kunnen Michael van der Mark en zijn concullega's weer zien racen zondag. De WorldSBK is terug! De 2020 kalender bestaat tot nu toe uit slechts zeven races, waarvan en één al gereden is. Maar gelukkig kunnen we ons toch verheugen op in ieder geval zes races.


Australian round

De GP van Australië vond plaats in het laatste weekend van februari en werd een van de spannendste races ooit. Het gat tussen de eerste coureur over de streep en de tweede was slechts 0,111 seconde tijdens alle drie de races opgeteld. Drie verschillende winnaars tijdens de drie races van het weekend down under was nog nooit eerder gebeurd in de geschiedenis van WorldSBK. Twee van de drie races stonden er drie verschillende motor producenten op het podium. En na het eerste weekend zijn er al twee coureurs voor het eerst leider in het kampioenschap geweest.

Michael van der Mark was in race 1 en race 2 vierde, en tijdens de superpole race vijfde. Hierdoor miste hij steeds het podium, maar zette hij wel goede resultaten neer. De Hollander staat momenteel met een flinke voorsprong op de vijfde plaats. De kampioen van afgelopen jaren Jonathan Rea staat met slechts één punt verschil op de vierde plaats in het kampioenschap.

De WorldSBK kalender zoals tot nu toe bevestigd. Voor de laatste updates, zie de WorldSBK website.


Assen, Donington en Qatar Grand Prix gecancelled

De Fédération Internationale de Motocyclisme (FIM) en Dorna WSBK Organization (DWO) hebben kosten noch moeite gespaard om alle mogelijkheden door te nemen voor de gehele kalender. Helaas moesten zij toch aankondigen dat weer drie raceweekenden niet door konden gaan. Volgens hun verklaring konden de veiligheid van alle partijen binnen de MOTUL FIM Superbike World Championship niet verzekerd worden door de COVID-19 pandemie.

De organisatie wil benadrukken zich erg te verheugen op het seizoen en erg blij te zijn met de huidige kalender ook al vonden zij het erg jammer deze drie circuits niet toe te voegen aan de kalender.

Het is natuurlijk erg jammer dat de Nederlandse WorldSBK race dit jaar niet door zal gaan. Deze races beloven elk jaar weer enorm spektakel en ieder jaar is de Nederlandse Michael van der Mark vastbesloten een goed resultaat te behalen hier. Net als bij de MotoGP klasse beëindigt dit jaar het doorlopende record van het TT Circuit Assen met de langste periode van jaarlijks de race organiseren. Bij de MotoGP stond dit record al sinds 1949 en bij de WorldSBK al sinds 1992.


Zes races tot nu toe nog bevestigd

Één race hebben we al gehad. Helaas zijn er nog maar zes races hierna bevestigd. De WorldSBK kalender moest plaats maken voor zowel corona regulaties als andere klasses. Afgelopen week werd bekend dat de races in Assen, Donington en Qatar niet meer door zouden gaan. Sinds 1992 organiseerde het TT Circuit Assen altijd de WorldSBK, en zal nu voor de eerste keer niet doorgaan. Dit zal ook het eerste jaar zijn sinds de oprichting van de Superbike klasse dat er geen race zal plaatsvinden in het Verenigd Koninkrijk.

Zes races zijn tot nu toe bevestigd voor dit jaar. We beginnen aankomend weekend in Jerez voor de Pirelli Spanish Round. Afgelopen weken startte de MotoGP ook al op dit circuit haar seizoen.

Wist je dat de WorldSBK in 1990 voor een eenmalig raceweekend naar Jerez kwam en Raymond Roche, de wereldkampioen van dat jaar, beide races van dat weekend won met een grote marge? 23 jaar later, in 2013, keerde deze klasse terug in Jerez voor een spannend raceweekend. Eugene Laverty startte van pole position en won beide races van dat weekend op zijn Aprilia RSV4 Factory machine. Sinds dat weekend organiseerde Circuito de Jerez – Ángel Nieto elk jaar een WorldSBK raceweekend.Deze artikelen vind je misschien ook leuk:

 

Ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl is dé site waar je eenvoudig en zonder gedoe je motorscooterquad of trike verkoopt. Meld je motor vrijblijvend aan.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands