WK Superbike van start!

WK SuperbikeHet Wereldkampioenschap Superbike van 2015 is vandaag bij RTL7 GP officieel van start gegaan. De eerste wedstrijden die op het circuit van Phillip Island in Australië zijn gereden werden vanmiddag uitgezonden. Liefhebbers van de motorsport kunnen zich de komende tijd weer volledig storten op het volgen van de Superbike, want voor het eerst sinds vijf jaar wordt het WK Superbike weer op RTL 7 uitgezonden. Dit is mede mogelijk gemaakt door ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl. De Superbike races werden al in 1988 verreden en sindsdien organiseert de Fédération Internationale de Motocyclisme (FIM) dit grote evenement elk jaar. Verspreid over de hele wereld worden de circuits klaargemaakt om de wedstrijden te kunnen rijden. Australië was het eerste land dat zich kon klaarstomen voor dit spannende motorrace evenement.

RTL GP WK Superbike 2015

Ducati SuperbikeHet wereldkampioenschap duurt dit jaar van 22 februari tot en met 18 oktober. Op zondag 26 april kun je het wedstrijdverslag van het WK Superbike op het TT circuit in Assen zien. Afgelopen jaren werd het wereldkampioenschap hooguit op betaalde zenders uitgezonden, dus dit is voor de motorsportliefhebbers een grote winst. De motoren die tijdens de Superbike races worden ingezet zijn in de basis fabrieksmotoren. De motoren staan nagenoeg in dezelfde uitvoering in de showroom bij dealers om te verkopen. De motoren worden grotendeels wel aangepast zodat ze voldoen aan het reglement van het WK. Zo rijden de motoren tijdens de Superbike races bijvoorbeeld niet met echte koplampen, maar zijn de machines voorzien van stickers zodat ze op het oog lijken op de straatmodellen die je bij de dealer kunt kopen.

Klassen

Superbike Honda verkopenEven als opfrisser, omdat de laatste wedstrijden alweer een paar maanden geleden waren. Het WK Superbike is in twee klassen ingedeeld: de Superbike en de Supersport. De motoren die bij de Superbike worden ingezet hebben een maximale cilinderinhoud van 1000 cc. Er zijn wel uitzonderingen, maar daarbij wordt het aantal cc’s gecompenseerd door het aantal cilinders zodat de motor nog wel een eerlijke partij is tijdens de wedstrijd. Bij een tweecilinder motor ligt het aantal cc’s tussen 850 cc en 1200 cc, bij een viercilinder ligt dit tussen 750 en 1000 cc. De Supersport motoren hebben gemiddeld een inhoud van 600 cc. Ook hierbij hangt het wel van het aantal cilinders af. Dit moet elkaar compenseren. In 1990 werd hier voor het eerst een wereldkampioenschap voor gehouden. Het Nederlandse Ten Kate team is hierbij één van de meest succesvolle teams in deze klasse. Standaard rijdt dit team met Honda motoren. Per team rijden er in een wedstrijd twee deelnemers mee. Vanuit de Supersport stappen later ook veel talenten over naar de Superbike kampioenschappen.

Veelbelovend seizoen

Dit jaar is Michael van der Mark voor het eerst in de Superbike te zien. Hij is al regerend kampioen in de World Supersport-klasse en hij probeert het nu op een zwaardere motor tijdens het WK Superbike. Samen met de Superbike kampioen van 2014, Sylvain Guintoli, rijdt hij dit seizoen voor Honda. Guintoli maakte de overstap van het Aprilia Racing Team naar het Nederlandse team van Ten Kate. Het duo rijdt op een Honda CBR 1000 RR Fireblade die meer dan 228 pk heeft. Deze combinatie belooft veel goeds voor het seizoen van 2015. Op 18 oktober wordt de laatste wedstrijd van de Superbike 2015 gereden op het Pirelli circuit in Qatar. Dan is bekend wie de winnaar van race-seizoen 2015 is. Dat duurt nog even, maar het wordt hoe dan ook een interessant motorseizoen en dat kunnen we nu eindelijk ook weer op tv volgen. En dat wordt mede mogelijk gemaakt door ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl. Voorafgaand en aansluitend aan het reclameblok wordt de commercial van ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl getoond. Bekijk hieronder de motor verkopen commercial.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands