Cor Slagter meest trouwe bezoeker TT Assen

Dutch TTAls er één persoon is die zich grootste fan van de TT Assen mag noemen is het Cor Slagter (80). Al decennialang is hij vaste bezoeker van het jaarlijks terugkerende motorsportevenement. Ook volgende week is Slagter aanwezig, het wordt dan de 71ste keer dat hij getuige is van het evenement. De eerste race die hij meemaakte was gelijk na de oorlog, in 1946. Hij werd door zijn vader aangestoken met het virus en ging er de eerste keer samen met zijn ouders en oudste broer heen. De komende editie wordt de 71ste keer dat Slagter op de tribune zit bij de Dutch TT.

Die goeie ouwe tijd

Cor Slagter kan het zich allemaal nog goed herinneren. De successen van coureurs als Dick Renooy, Jack Middelburg en Wil Hartog heeft hij allemaal van dichtbij meegemaakt. Vroeger kon je nog voor 50 cent het terrein op en mocht je overal kijken. Tijden veranderen en het rennerskwartier waar je vroeger nog mocht komen is al sinds jaren afgesloten voor publiek. Races zijn soms ook voorspelbaar. Dat vindt Slagter wel jammer, maar toch blijft hij trouw aan het evenement.

TT Honk

Door de jaren heen heeft Slagter alle aandenkens bewaard. Die heeft hij verzameld in zijn ‘TT Honk’ in de garage. Krantenknipsels, foto’s, petjes, vlaggen, een verzameling handtekeningen en vaantjes. Alles wat gerelateerd is aan de TT Assen heeft in de garage een plekje gekregen.

Zelf racen

Zelf racen heeft Slagter nooit gedaan, daar had hij het geld niet voor. Wel heeft hij vele successen behaald met andere sporten. Zo deed Slagter aan atletiek, liep hij marathons, beklom hij per fiets de Alpe d’Huez en deed hij fanatiek aan tennis en mountainbiken. Maar de motorsport is zijn grootste passie. Het TT virus heeft hij net als zijn vader ook overgedragen op zijn kinderen. Zijn dochter heeft zelfs haar kinderen vernoemd naar bekende racers.

71ste keer TT Assen

Volgende week gaat Cor Slagter voor de 71ste keer naar de TT Assen. Zoals elk jaar kan hij naar verwachting ook dit jaar de nacht voor de Dutch TT niet slapen. ‘Waarschijnlijk vanwege de spanning’ zegt Slagter. Zes jaar geleden kreeg Slagter een speciale VIP-behandeling aangeboden door het TT Circuit. Hij vond het een bijzonder onthaal, maar hij is meer dan tevreden met een mooie zitplaats om de races te kunnen volgen. Zijn favoriete coureur van dit moment is Valentino Rossi, al gunt hij andere racers ook een overwinning. Cor Slagter TT

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands