Trouwen op de motor, zeg jij ja?

trouwen motorHet trouwseizoen is begonnen! De uitnodigingen worden weer verstuurd en de stress begint bij de aanstaande stellen. Ben jij ook van plan om te gaan trouwen, maar past een gewone bruiloft niet helemaal bij je? Dan kun je er voor kiezen om te trouwen op de motor. Ben jij helemaal fan van motoren en wil jij je motor ook bij je huwelijk betrekken? Of ben je nog niet zo ver, maar vind je het wel leuk om wat ideeën op te doen? We helpen je graag door het geven van enkele tips en ideeën om te trouwen op de motor.

Trouwen op de motor

trouwen motorHet klinkt misschien wat ingewikkeld, maar er zijn verschillende manieren om te trouwen op de motor. Je hoeft niet per se allebei een motor te hebben of te rijden. We noemen hier enkele opties zodat je het meest passende vervoersmiddel kunt kiezen.
  • Zelf op de motor Je kunt natuurlijk zelf op je eigen motor stappen. Je moet dan wel veilige motorkleding en een helm dragen. Met een trouwjurk op de motor stappen is niet bepaald veilig. Ook al is het maar een klein stukje, je moet oppassen dat de jurk niet in de ketting terecht komt. Tenzij je motor een cardanaandrijving heeft, maar we willen je niet op verkeerde ideeën brengen. Er zijn ook andere manieren om te trouwen op de motor.
  • Motor met zijspan Als je het niet zo ziet zitten om allebei op de motor te gaan kun je ook nog trouwen op de motor met zijspan. Je hoeft als stel niet alle kleding aan te passen en de bruid kan dan gewoon met jurk aan in de zijspan. De bruidegom moet dan wel diegene zijn die gaat rijden natuurlijk.
  • Trouwen op een scooter Wil je graag trouwen op de motor? Hebben jullie niet allebei het motorrijbewijs en wil je voor veilig gaan? Dan kun je ook nog op de scooter stappen. De kledingvoorschriften zijn daarbij minder streng en dat is net wat makkelijker dan een motor.
  • Erehaag van motoren Is het voor jou alles of niks? Dan kun je ook nog kiezen voor een erehaag van motoren. Je komt dan zelf met een ander vervoersmiddel en je laat je door andere ronkende motoren van het stadhuis of de kerk naar buiten begeleiden. Dat is natuurlijk ontzettend indrukwekkend, want dit zie je niet zo vaak.

Themabruiloft

themabruiloft motorNaast trouwen op de motor kun je het hele huwelijk in het teken van de motor zetten. Niet alleen bestaan er piratenhuwelijken of gaan mensen in een bepaalde kleur trouwen. Ook voor motorliefhebbers valt er van alles te verzinnen. Heb je een favoriet motormerk of model? Je kunt het zo gek niet bedenken en je kunt het overal in verwerken. Wat dacht je van het Kawasaki logo op de servetten? Of manchetknopen van Harley-Davidson? Wil je wat verder gaan? Dan kun je ook de corsages vervangen voor bijvoorbeeld een button met een motorlogo of een speld in de vorm van een motor. Natuurlijk is de taart onmisbaar bij een huwelijk. Je kunt daar ook heel eenvoudig een motor van marsepein bovenop zetten.

Motormuziek

Bij trouwen op de motor hoort ook motormuziek. Er zijn veel nummers gemaakt met de motor als thema. Een van de bekendste nummers is Born to be wild van Steppenwolf, maar wist je dat Crazy little thing called Love van Queen ook op een motor slaat? Van wat voor muziek je ook houdt, in elk genre heeft er wel iemand een motornummer geschreven. Wil je liever muziek van Bob Dylan, Ray Nelson, Golden Earring of Annie Schilder op je bruiloft? Zelfs dat kun je in het motorthema verwerken. Trouwen op de motor kun je in de breedste zin van het woord invullen. Of je nu zelf op de motor stapt of niet, je kunt de motor over de hele dag terug laten komen in het trouwthema. Gebruik ook onderstaande handige checklist om je trouwdag goed voor te bereiden.

Checklist themabruiloft ‘trouwen op de motor’

Trouwvervoer - Het trouwvervoer is misschien wel het belangrijkste onderdeel bij een motorthema. Gaan jullie zelf op de motor of laten jullie je begeleiden?
Uitnodigingen - Een illustratie van een pas getrouwd stel op een motor, hoe geweldig is dat? Willen jullie trouwens dat genodigden op de motor komen als ze de mogelijkheid hebben? Dat zou je op de trouwkaart kunnen vermelden.
Trouwkleding - Willen jullie in traditionele kleding trouwen of mag het ook een motorpak zijn? Zoek tijdig de kleding uit zodat het nog tijdig doorgepast en eventueel aangepast kan worden.
Trouwlocatie - Je kunt natuurlijk ook in een gebied trouwen waar mooie motorroutes liggen zoals bijvoorbeeld de Eifel of de Dolomieten.
Trouwmuziek - Wil je het algemeen houden of willen jullie ook motor-gerelateerde muziek horen? Leg dit verzoek neer bij de band of dj en kijk of dat geregeld kan worden.
Bruidstaart - Jullie trouwen natuurlijk met elkaar, maar je liefde voor motoren zou je ook in de bruidstaart kunnen verwerken. Met een motor van marsepein bijvoorbeeld waar twee marsepeinen poppetjes op zitten.
Accessoires - Het thema motor’ kun je in bijna alles doorvoeren. In het bruidsboeket en de corsages, maar ook in servetten en kaarsen kun je het motorthema terug laten komen.
Huwelijksreis - Bij een huwelijk hoort natuurlijk ook een (motor)huwelijksreis! Je kunt meteen na de bruiloft op je motor stappen en wegrijden, maar je kunt dit ook wat later plannen zodat je daar nog de nodige voorbereidingen voor kunt treffen.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands