Ridersmate redder in nood

Ridersmate motorDe Ridersmate is een klein groen apparaatje aan een snoertje, maar kan levensreddend zijn. De uitvinding komt uit Engeland en is nu al een veelbesproken onderwerp. Als motorrijder wil je er liever niet over nadenken, maar is het vast wel eens door je hoofd geschoten. Je hebt weekend en je besluit om even lekker te gaan toeren met je motor. Als er dan iets met je gebeurt zijn er geen getuigen. Wie weet hoe lang je dan moet wachten op hulp? Als je zelf niet in staat bent om alarm te slaan, kan dat ernstige gevolgen hebben. Die zorgen heb je niet meer met de Ridersmate.

Ridersmate altijd mee

Een nieuwe uitvinding kan als soort van reddertje in nood met je meegaan. De Ridersmate bestaat uit een klein groen apparaatje met ingebouwde GPS en een snoertje. Het werkt als volgt:
  1. Maak maximaal drie contactpersonen aan door gegevens in te voeren. Bevestig de Ridersmate aan je kleding en het snoer maak je vast aan je motor.
  2. Als je van je motor valt wordt de Ridersmate automatisch losgetrokken van het snoer. De contactpersonen die je hebt gekozen krijgen automatisch een sms-bericht met de melding dat je bent gevallen en waar je je bevindt. De ingelichte mensen kunnen dan actie ondernemen om je op te sporen of hulpdiensten in te schakelen.
  3. Als je Ridersmate per ongeluk is losgeschoten wordt er wel meteen een bericht verstuurd met een alarmmelding. Als je het apparaatje dan weer vastklikt aan het snoer wordt er meteen nog een bericht verstuurd met de melding dat het vals alarm was. Zo weten je contactpersonen meteen dat er niks aan de hand was.
Als alle drie de contactpersonen het alarmbericht missen stuurt de Ridersmate automatisch na één minuut nog een keer een bericht. Je kunt ook handmatig een signaal versturen door op het SOS knopje te drukken. Hoe lang een rit ook is of waar je ook heengaat, de Mate kan een goede investering zijn waarmee je met een geruster gevoel de weg op kunt gaan. Het zal wel even moeten wennen, want je moet niet per ongeluk afstappen zonder eerst het apparaatje uit te schakelen. Er zit ook een SOS knopje op de Ridersmate zodat je zelf ook nog alarm kunt slaan als je daartoe in staat bent.

Eerste uur cruciaal

bmw ridersmate kopenEr wordt gezegd dat het eerste uur na een ongeval van levensbelang is. De Ridersmate kan daarom een groot verschil maken, want zodra er iets met je gebeurt worden drie contactpersonen meteen op de hoogte gebracht. Zij kunnen dan hulpdiensten inschakelen en meteen de coördinaten doorgeven van waar je je bevindt. Binnen een uur kan hulp dus ter plekke zijn.

Niet alleen voor motoren

Niet alleen voor motoren is de Ridersmate een goede uitvinding. Ook voor mountainbikers, wielrenners of mensen die te paard gaan bijvoorbeeld kan dit een uitkomst zijn. Deze mensen zoeken juist vaak de rustigere gebieden op om hun sport of hobby te beoefenen. Bij een valpartij kunnen deze risicogroepen ook gewond raken en een apparaatje dat alarm slaat kan dan heel handig zijn.

Nog niet op de markt

Het nadeel van de Ridersmate is dat het nu nog alleen een prototype is. Er wordt nog geld ingezameld om het product daadwerkelijk op de markt te brengen. Pas als er voldoende geld is wordt het apparaatje in productie genomen. Dat het werkt is al meerdere malen getest en het proces heeft meer dan vier jaar geduurd. Het kan wel een fijne gedachte zijn om een klein maatje bij je te hebben als je in je eentje op avontuur gaat. Als er dan toch iets gebeurt ben je dankzij de opgeslagen gps coördinaten binnen no-time gered. Geen paniek, mensen weten alleen waar je bent als de Ridersmate losschiet van het snoertje. In het filmpje hieronder zie je hoe het werkt. 

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands