Pekelfiets prima alternatief

pekelfiets verkopenDe winter stelt tot nu toe nog niet veel voor. Motorrijders rijden steeds langer door en van vorst is nog nauwelijks sprake. Ondanks de zachte temperaturen wordt er uit voorzorg al flink gestrooid in Nederland. Strooizout is funest voor een motor en dat weet elke motorbezitter. Een nieuwe trend laat zich nu steeds vaker zien op de weg: de pekelfiets. De pekelfiets, de naam doet het al vermoeden, is een oude motorfiets die volledig mag worden aangetast door pekel. Het is een heel goed alternatief om in de winter gewoon door te kunnen rijden, want deze motor is er juist voor om te verwaarlozen. Als je met deze tweewieler de weg op gaat kun je je andere, glimmende machine de hele winter in de schuur laten staan.

Pekelfiets aanschaffen

Wie denkt dat dit een duur grapje is zit er naast. Voor 300 tot 700 euro heb je al een prima motorfiets die je in de winter kunt gebruiken. Ze staan zelfs te koop omdat er juist roest is ontstaan door pekel en bij de sloop kun je ook altijd nog wel iets bruikbaars vinden. Je hebt dan voor weinig geld een motor die het prima doet. Sommigen maken er zelfs een sport van en zijn trots op hun oude pekelfiets. oude pekelfiets verkopen Het voordeel is dat een pekelfiets aardig wat kan hebben. Ook als je in de haast, omdat het koud is, je motor te snel wilt neerzetten en hij valt om, is dat met een pekelfiets nog geen ramp. Zet ‘m weer overeind en dat ene krasje meer of minder valt niemand op. Als de motor klaar is voor de schroot kun je er zelfs ook nog wat aan overhouden. Veel inkopers kunnen de onderdelen altijd nog gebruiken en zo kun je je motor snel verkopen en weer een nieuwe oude pekelfiets aanschaffen.

Pekel funest

Het voorkomen van aantasting door pekel is bijna onmogelijk. Pekel, een combinatie van zout met water, transformeert je motor heel snel in een roestbak waarvan je niet eens meer kunt zien wat het merk is. Als je ook maar één keer vergeet om je motor te verzorgen ben je al te laat. De meeste mensen laten hun tweewieler al snel staan, om te voorkomen dat de motor binnen no-time transformeert tot oude roestbak. Er zijn een paar tips die je natuurlijk kunt toepassen bij je pekelfiets om de schade een beetje te beperken. We noemen hier een paar die in de dia onderaan deze pagina worden uitgelicht:
    • Spoel je motor na elke rit af
Na elke rit je motor afspoelen met koud water voorkomt dat de pekel de motor gaat aantasten. Gebruik geen warm water, dit versnelt het aantastingsproces alleen maar.
    • Smeer je motor in met speciale was
Door de motor in te smeren met speciale was ontstaat er een beschermlaagje waardoor de pekel niet direct op de motor komt. Dit moet wel na elke regenbui herhaald worden, de beschermlaag spoelt er namelijk snel weer af. Het is ook erg lastig je motor volledig te beschermen, niet alles mag worden ingesmeerd en het kost veel tijd om dit elke keer te doen.

Motor enige vervoersmiddel

Er zijn altijd motorrijders die het hele jaar door op de motor rijden, weer of geen weer. Ze trotseren de heetste zomers, de hardste stormen en zelfs voor vorst en sneeuw zijn ze niet bang. Er zijn hobbyisten die niets liever doen dan rondrijden op een tweewieler, maar er kunnen ook andere redenen zijn waarbij een motor de enige optie is. Voor die mensen is een pekelfiets een uitkomst zodat ze ook kunnen motorrijden in de winter. Desondanks doet het veel motorliefhebbers pijn om een motor op die manier langzaam te zien vergaan.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands