Opmerkelijke comeback van Honda als marktleider van de Nederlandse motorfietsmarkt in 2023

Honda blijkt na de eerste vier maanden van 2023 de onverwachte marktleider qua nieuwverkoop van motoren in Nederland. Het Japanse merk heeft met 1085 nieuwe motorfietsen op kenteken Yamaha net voor weten te blijven, waarbij leveringsproblemen bij andere motormerken geen spelbreker zijn geweest. Deze stijgende lijn is opmerkelijk, aangezien Honda uit een jarenlang dal klimt en nu definitief zijn comeback lijkt te maken.

Kawasaki voert de lijst aan qua bestverkochte modellen met de Z900, waarbij de BMW R1250GS op de tweede plek staat. Opvallend is dat Kawasaki hier drie modellen in de Top 10 heeft, terwijl BMW pas bij de R1250RT op de 17e plek terug te vinden is. Honda daarentegen heeft juist wel een breed scala aan modellen in de Top 10, waaronder de NT1100, de Hornet CB750, de X-ADV motorscooter en de CMX1100 en CMX500 Rebel cruisers.

De verkoopcijfers van motorfietsen laten zien dat leveringsproblemen een grote impact hebben op de markt, waarbij Honda er goed in slaagt om hiermee om te gaan. Het feit dat het merk nu marktleider is, benadrukt de kracht van het merk en de brede keuze aan modellen die zij aanbieden. De cijfers tonen aan dat Honda een serieus te nemen speler is op de Nederlandse motorfietsmarkt en dat het merk waarschijnlijk nog verder zal groeien.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands