Offroad motorrijden in Nederland

In de winter zie je weinig motorrijders op het asfalt, maar juist in deze tijd gebeurt er offroad heel veel. Zolang het niet vriest kun je prima met je crossmotor op pad, er zijn alleen weinig gebieden in Nederland waar je legaal offroad kunt rijden. Ikwilvanmijnmotoraf.nl zocht uit waar je met je crossmotor terecht kunt.

Offroad terreinen zijn er wel, maar ze zijn lastig te vinden. De gebieden worden helaas niet door iedereen op de juiste manier gebruikt, dus worden ze ook niet snel openbaar gedeeld. Dat merk je ook op forums. Er zijn gelukkig terreinen waar je gemakkelijk naartoe kunt gaan en waar je legaal het terrein kunt omploegen. In deze blog lees je waar je kunt motorcrossen.


Offroadevenementen

Er worden jaarlijks veel offroadevenementen georganiseerd. Daarvoor wordt offroad een route uitgezet die je op je eigen tempo kunt rijden. Het zijn geen wedstrijden, dus veel ervaring is niet vereist. Op de site van de KNMV kun je kijken of er binnenkort bij jou in de buurt een evenement wordt georganiseerd.


Motorcross circuit

In Nederland liggen verschillende motorcross circuits. Daar kun je trainen voor wedstrijden of gewoon op een zaterdagmiddag hobbymatig crossen. Omdat veel crossbanen zijn aangesloten bij de KNMV heb je in de meeste gevallen een KNMV-licentie nodig. Bij enkele banen kun je ook een crosspas kopen of een lidmaatschap afsluiten. Je kunt dan vaker gebruik maken van een circuit. Op de site van Motorcrossbanen.nl kun je zien waar je terecht kunt met je crossmotor.


Offroad terrein

Wil je liever meer ruimte en vrijheid, maar vind je het lastig zelf iets te vinden? Er zijn verschillende terreinen opengesteld voor offroad motorcrossen. In Nederland kun je bijvoorbeeld naar IJmuiden. De Kuil bij IJmuiden is een opengesteld terrein waar je elke dag met je motor naartoe kunt gaan om vrij rond te crossen.

Zoek je een gave plek waar je met je quad kunt rijden? Op nog geen uur rijden vanaf de Duitse grens ligt bij het plaatsje Fürstenau het Fursten Forest. Helaas is het niet toegestaan voor motoren, maar je kunt je er op het oude oefenterrein van het Duitse leger wel met veel andere voertuigen vermaken.Nog meer goede tips:

Ikwilvanmijnmotoraf.nl is dé site waar je eenvoudig en zonder gedoe je motorscooterquad of trike verkoopt. Meld je motor vrijblijvend aan.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands