Nuttige motorwebsites: MotoShare, Motoroccasion, Nieuwsmotor & Luiemotorfiets

Als leergierige motorrijder heb je natuurlijk altijd wel wat op te zoeken op internet over motorfietsen. De websites die motor onderdelen verkopen zijn makkelijk te vinden. Maar er zijn ook veel kwalitatief goede websites waar je lekker je online tijd kan besteden. Er zijn ontelbare motor gerelateerde websites. Maar welke zijn nou echt nuttig? Wij hebben een overzicht gemaakt van vier websites die elke motorrijder moet kennen.


MotoShare

De bekenste dienst om een motorfiets te huren of verhuren is motoshare.nl. Particulieren en handelaren kunnen hier hun motorfiets aanbieden voor de verhuur. Aan de hand van de dagwaarde en type motor wordt een passende prijs bepaald die huurders moeten betalen.

Bij een huur via MotoShare sluiten de huurder en de verhuurder onderling een huurovereenkomst af. Als huurder kies je een motor en stuur je een huurverzoek naar de verhuurder. Wanneer de verhuurder jouw huurverzoek accepteert, stuurt MotoShare je een betaalverzoek. Nadat je hebt betaald heb je samen met de verhuurder een huurovereenkomst. Gedurende de gehele huurperiode is de motor goed allrisk verzekerd met de MotoShare-polis


Motoroccasion

Er zijn talloze website waar motorfietsen te koop worden aangeboden. Ben jij op zoek naar een nieuwe motor? Je kan een motor kopen van een particulier of een handelaar. Een motor kopen van een particulier is vaak goedkoper, maar het brengt wel risico's met zich mee. Het is vaak moeilijk om te checken of er niet verborgen gebreken na de verkoop naar boven zullen komen.

Een motor kopen van een dealer brengt vaak meer zekerheid met zich mee. Een proefrit is vaak geen probleem. Een dealer geeft aan veel motorfietsen een garantie van een paar maanden mee. Vooral als de motor ook in diezelfde motorzaak onderhouden is, kan je aardig zeker zijn van een goede motor. Er is dan namelijk aan te tonen wat er is gebeurd aan onderhoud.

Motoroccasion.nl is een website die het grootste aanbod biedt van motorfietsen die te koop staan bij dealers. Hierdoor is er voor iedere motorrijder wel een passende motor te vinden. Doordat deze website het grootste aanbod biedt kan je hier ook een goede indruk krijgen van wat een bepaald type motor waard is. Dat is op de particuliere markt vaak veel lastiger checken doordat iedereen zijn eigen prijs kan bepalen.


Nieuwsmotor

De motorwereld is continu aan het veranderen. Een website waar je al het interessante motornieuws kan volgen is nieuwsmotor.nl. Of het nou gaat over de nieuwste motor modellen van fabrikanten of over motorsport, hier kan je de laatste ontwikkelingen op de voet volgen. Ook nieuws over motor merken komt langs.

Nieuwsmotor heeft ook andere interessante platforms onder haar hoede. Op Proefmotor vind je de eenvoudigste manier om een proefrit op de motorfiets van jouw keuze te maken. Dit kan zo snel mogelijk bij een officiële merkdealer bij jou in de buurt, op een moment dat het jou uitkomt. Ga naar het motormerk van je keuze, kies de motor waarmee je een proefrit zou willen maken en geef aan bij welke motordealer, zo simpel is het!

Heb je een bepaalde motor op het oog? Je kan op deze website ook veel testen vinden met allerlei type motoren. Een groot overzicht aan de motoren die getest zijn kan je vinden op Testmotor.


De luie motorfiets

Motorrijden is hun passie: op deze site verzamelen ze alles wat kan helpen bij het beter leren motorrijden. Er zijn tips voor motorrijden, er zijn aanwijzingen over het kiezen van een eerste motor, er is uitleg over koppel en vermogen: als het maar met motorrijden te maken heeft.

Motorrijden en alles daaromheen is het onderwerp van luiemotorfiets.nl. Op dit moment is er al een verzameling tips voor motorrijden beschikbaar, die steeds uitgebreid zal worden, en is er een begin gemaakt met informatie over motoren. In de loop der tijd zal hier informatie verschijnen over verkeersregels en -wetten, met uitleg, en zal er uitleg over sleutelklusjes komen.

Deze website helpt zowel aankomende motorrijders als motorrijders die al heel lang rijden, om de passie verder aan te wakkeren, en om je bewust te maken van wat je als motorrijder allemaal aan je eigen veiligheid kunt doen, terwijl dat niet ten koste gaat van het plezier, integendeel.Deze artikelen vind je misschien ook interessant:Ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl is dé site waar je eenvoudig en zonder gedoe je motorscooterquad of trike verkoopt. Meld je motor vrijblijvend aan.


Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands