Je motorverzekering in de winter stopzetten?

Een enkeling rijdt het hele jaar door, maar de meeste motorrijders laten in de wintermaanden hun motor staan. Het is zonde als je dan wel elke maand je motorverzekering betaalt. Wist jij dat je bij veel aanbieders je motorverzekering kunt stopzetten in de wintermaanden?

Je herkent het als motorrijder vast wel. Het aansnijden van bochten, het gevoel van vrijheid en altijd rijden in een mooie omgeving. Maar dat geldt niet voor de aankomende maanden. De meeste motoren staan in de winter afgedekt op een warme plek, tot het voorjaar. Daar blijf je toch niet voor betalen? We zetten de mogelijkheden voor je verzekering voor je op een rij.


Winterstop

Als je elk jaar in de wintermaanden je motor stalt kun je kiezen voor een aangepaste verzekering. De winterstop geldt van 1 december tot 1 maart. Je betaalt dan voor die maanden geen premie, maar je mag de motor in die periode dan ook niet gebruiken of ‘m op een openbare plek parkeren. Met een speciale winterstopregeling bespaar je al snel een paar tientjes per maand.

Ben je een pure zomerrijder? Dan is een zomertijddekking een goede optie voor je. De zomertijd gaat op de laatste zondag van maart in en eindigt op de laatste zondag van oktober. Er zijn verzekeringsmaatschappijen die een motorverzekering aanbieden waarbij je enkel voor die periode premie betaalt en dus ook alleen voor die periode verzekerd bent. Als het eind februari al mooi weer wordt, moet je dus toch even wachten voordat je de weg op mag.


Motor tijdelijk schorsen

Je kunt het ook grondiger aanpakken en je motor voor een bepaalde periode schorsen. Dat regel je via de RDW. Je betaalt voor het schorsen van een motorfiets éénmalig een bedrag van €24,10. De motorrijtuigenbelasting wordt bij het schorsen ook stopgezet. Daarmee bespaar je per kwartaal zo'n 30 euro. Je hebt tijdens een schorsing de mogelijkheid om je motorverzekering stop te zetten, maar dan moet je er wel rekening mee houden dat de motor niet standaard verzekerd is tegen diefstal of brandschade. Je kunt geld besparen, maar je moet overwegen of je het risico wilt nemen.



Gaat jouw motor voor een paar maanden de schuur in of denk je dat je binnenkort een andere motor gaat kopen? Laat dan niet je motor staan, maar verkoop 'm nog voor de winter. Dat scheelt in onderhoud en zo kun je zonder zorgen naar een andere kijken. 



Deze artikelen vind je misschien ook leuk:

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands