Motorvakantie plannen

Motorrijders beginnen al vroeg in het jaar met het plannen van hun motorvakantie. Dat komt omdat er nu niet actief wordt motor gereden, maar mensen willen het er wel graag over hebben. Als je een motorvakantie wilt plannen moet je bedenken wat je wilt, maar waar begin je eigenlijk mee? We geven je een paar tips die je kunnen helpen bij het maken van een keuze en waarmee je je reis goed kunt voorbereiden.

Wat voor soort vakantie wil je?

Het is goed om als eerste te bedenken wat voor vakantie je zoekt. Wil je een georganiseerde reis of ga je zelf op ontdekking uit? Een georganiseerde reis kan een goede keuze zijn als je wat meer zekerheid wilt. Routes zijn al uitgestippeld en je weet zeker dat je de mooiste plekjes ziet. Je kunt hierbij alles al van te voren vast laten stellen, ook de hotels en andere slaapplekken. Meestal betaal je bij een georganiseerde motorvakantie alles in één keer. Ook pechhulp is hier bij inbegrepen, dus je hoeft je nergens zorgen om te maken. Je bent in dit geval bijna nooit de enige motorrijder, dus je hebt ook genoeg aanspraak. Als je toch zelf je vakantie wilt uitstippelen zijn er nog wat dingen die je vooraf kunt bedenken.

Overnachtingen

Dat je met je motor op pad gaat is duidelijk, maar wil je in een tentje slapen of zoek je iets meer gemak en luxe en ga je bijvoorbeeld voor een hotel? Dit is een belangrijke keuze, want hier moet je vervolgens je uitrusting op aanpassen. Het is natuurlijk ook goed mogelijk dat je direct naar een bestemming rijdt en vanuit daar verschillende routes rijdt. Er zijn verschillende landen en gebieden waar je niet in één dag bent uitgekeken. Het kan ook een stukje rust geven om vanuit één plaats op verkenning te gaan, bijvoorbeeld als dit je eerste motorvakantie wordt.

Bestemming

Wil je vanuit Nederland op je motor stappen of zoek je het liever aan de andere kant van de wereld? Binnen Europa zijn genoeg bestemmingen die met een tweewieler heel aantrekkelijk zijn. Duitsland is bijvoorbeeld een land waar je snel bent en staat bij motorrijders bekend om de mooie stuurwegen. Ook Italië, Zwitserland en in Oostenrijk zijn vanwege de heuvels en bergen populaire motorvakantielanden in Europa. De wegen in bijvoorbeeld Amerika zijn heel anders. Daar liggen langgerekte gebieden en de wegen zijn meer voorspelbaar. Vooral de nationale parken en bekende plaatsen zijn een reden voor motorrijders om daar de motorvakantie door te brengen. Papieren moeten voor die tijd goed in orde zijn, dus zodra je weet wat je bestemming wordt kun je nog de nodige zaken regelen. Ook eventuele entingen zijn dingen waar je misschien niet meteen aan denkt.

Motorvakantie plannen of op de bonnefooi?

Je kunt je vakantie helemaal van begin tot eind uitstippelen. Je bepaalt dan van te voren hoeveel kilometer je per dag gaat rijden en welke plaatsen je gaat opzoeken. De hele route staat vast en je houdt je keurig aan je voornemens. Een heel goede manier om een land of gebied met je motor te verkennen. Er zijn ook genoeg motorrijders die op de bonnefooi vertrekken. Je weet waar je heen gaat, maar een plan is er vervolgens niet echt. Ter plekke regel je een slaapplek en elke dag is weer een verrassing. Het voordeel is dat je helemaal vrij bent in wat je doet. Als je een rustdag wilt nemen of een stuk van de route nog een keer wilt pakken kan dat gewoon.

Uitrusting

Nu je een beter beeld hebt van welke vakantie je voorkeur heeft, kun je je uitrusting daarop aanpassen. Je weet bijvoorbeeld al of er een tent en slaapzak mee moeten en welke wegenkaarten je nodig hebt. In de motorvakantie checklist hieronder kun je zien aan wat voor dingen je allemaal moet denken als je met je motor op vakantie gaat. Misschien kun je beter eerst nog je motor verkopen voor een ander model om je vakantie met een gerust hart tegemoet te gaan.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands