Motorschoenen, waar let jij op?

Motorschoenen zijn er in verschillende soorten. Afhankelijk waar je met je motor naartoe gaat en hoe je rijdt, kies je je schoenen. Maar hoe zit het met de bescherming? Doen ze allemaal wel hun werk? In deze blog lees je meer over de verschillende soorten motorschoenen. Een goed paar motorschoenen is belangrijk. Ze beschermen je voet, enkel en onderbeen bij een val en zorgen voor een goede ondersteuning bij het schakelen en remmen. Waar let jij op als je motorschoenen uitzoekt?

Motorschoenen keurmerk

Om motorrijders zo goed mogelijk te beschermen worden motorschoenen in een testlaboratorium gekeurd. De schoenen die goed uit de test komen, krijgen een EN 13634 keurmerk. Let hier altijd als eerste op als je motorschoenen gaat uitzoeken.

Soorten schoeisel

Ben jij een sportieve rijder? Maak je vooral toerritten of gebruik je je motor alleen om naar je werk te komen? Dit zijn de meest gangbare soorten motorschoenen.

Tourlaarzen

Bij tourlaarzen heb je veel keuze. Ze zijn geschikt voor het maken van toerritten en worden ook gebruikt bij woon-werkverkeer. De laarzen bestaan uit een combinatie van leer met textiel. Dat zorgt ervoor dat de laarzen voldoende ademen. De meeste tourlaarzen zijn waterdicht en bieden genoeg comfort om er ook een stuk mee te lopen.

Sportlaarzen / race

Sportlaarzen zijn voor de sportieve motorrijder. Deze laarzen worden ook gebruikt op het circuit en zijn aan de binnen- of buitenkant voorzien van een brace. Hiermee wordt de kans op botbreuken bij een val aanzienlijk verkleind. De laars heeft daarnaast ook protectiedelen voor het scheenbeen, de enkel en de hak en is voorzien van een teenslider.

Motorcross / Allroad motorlaarzen

Deze motorschoenen zijn onder andere geschikt voor enduro en motocross. Deze laarzen zijn een stuk hoger dan andere motorschoenen en zijn waterdicht. Deze schoen heeft op verschillende plekken een brace en heeft sluitingen waarmee je de laars strak om je onderbeen kunt sluiten. Vaak kun je de schoenzool vervangen. Dan hoef je bij slijtage niet meteen de hele laars te vervangen.

Casual motorschoenen

Motorkleding wordt steeds meer een lifestyle. Casual motorschoenen zijn modieus, maar bieden minder bescherming dan de andere soorten. Ze zijn vooral geschikt voor korte ritjes, van en naar het werk bijvoorbeeld. De schoen is voorzien van enkelversteviging en teenbescherming, maar de casual schoenen zijn meestal niet waterdicht. Het voordeel van casual motorschoenen is dat je ze de hele dag kunt dragen en niet persé je schoenen hoeft te wisselen.Misschien vind je deze blogs ook interessant:


Ga je andere motorschoenen uitzoeken en komt daar misschien ook een andere motor bij? Je tweedehands motor kun je eenvoudig en zonder gedoe verkopen via ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl. Meld je motor eenvoudig aan en wij helpen je bij het vinden van een koper. 100% veilig en helemaal gratis!

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands