Motorroute – Rondje Luxemburg

We zijn dol op het rijden van mooie motorroutes. En wat is er mooier dan die routes delen, zodat iedereen ze kan rijden en mee kan praten? Luxemburg is klein, maar voor veel motorrijders een mini-paradijsje. In deze blog delen we een route van 147 kilometer door het mooiste stukje van Luxemburg; ook wel Klein Zwitserland genoemd.


Zoek je een leuke motorroute? Dan is Luxemburg met haar fijne asfalt en bochtige wegen zeker een aanrader. Deze motorroute voert je over de mooiste weggetjes door gezellige plaatsjes en langs burchten en kastelen.


Afstand: 153 km

Startpunt: Clervaux

Download route: Motorroute rondje Luxemburg


Motorroute Luxemburg

De motorroute start in Clervaux. Vanuit daar rijd je naar het zuiden richting ‘Klein Zwitserland’. In Vianden heb je een schitterend uitzicht op het kasteel. Je rijdt vervolgens door het glooiende landschap naar Beaufort waar je, wanneer je een klein stukje afwijkt van de route, het kasteel kunt bekijken. De route gaat door het bos en je rijdt onder bekende rotsformaties als de ‘Predigtstuhl’ door. Wil je je benen even strekken? Dan kun je hier even afstappen om een paar trappen te beklimmen. De route gaat verder naar Echternach. Een mooi moment om te stoppen voor een lunch.Na de lunch heb je weer voldoende energie om verder te gaan met de route. Bij Müllerthal kun je de waterval bij de Schiessentümpel bekijken. Rijd je door Larochette, dan heb je vanaf de straat een mooi zicht op het kasteel. Een van de hoogtepunten op de route is Bourscheid-Moulin, waarbij je een mooi uitzicht op de Sûre hebt en vanaf een paar punten het kasteel goed kunt zien liggen. 


Luxemburg is een klein, maar zeer verrassend land. Het is absoluut de moeite waard om met je motor te bezoeken. De motorroute is voorzien van veel mooie bochten!Wil je deze of een andere motorroute rijden, maar twijfel je aan de betrouwbaarheid van je motor? Dan kun je overwegen om je motor te verkopen. Meld je gebruikte motor vrijblijvend aan op deze site en wij helpen je meteen bij het vinden van een koper.


Deze artikelen vind je misschien ook leuk:

Ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl is dé site waar je eenvoudig en zonder gedoe je motor, scooter, quad of trike verkoopt. Meld je motor vrijblijvend aan.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands