Motorroute Nederland: Rondje IJsselmeer

Voor het rijden van een mooie motorroute hoef je niet de hele wereld over. Ook Nederland heeft veel mooie gebieden waar je leuke routes kunt rijden. Ben je nog nooit een rondje om het IJsselmeer geweest? Dan wordt het tijd om deze route in je agenda te zetten. Nederland heeft een mooi en gevarieerd landschap en je hoeft niet alleen op zoek te gaan naar bosgebieden voor het rijden van leuke routes. Vooral als je op een mooie dag wilt genieten van de ruimte en de natuur is een rondje IJsselmeer een aanrader.


Afstand: 283 km – 327 km Beginplaats: Lelystad


Motorroute IJsselmeer

De route start in Lelystad en loopt via de Houtribdijk naar Noord-Holland. De Houtribdijk vormt de scheiding tussen het IJsselmeer en het Markermeer. Deze dijk wordt vaak vergeten, maar is absoluut de moeite waard om meegenomen te worden in de route. Via Enkhuizen rijd je naar Medemblik waar je langs het Stoommachinemuseum komt. De weg gaat langs het water, via het Robbenoordbos naar voormalig Waddeneiland Wieringen. Vanaf daar rijd je via de 32 kilometer lange Afsluitdijk naar Friesland.


Je rijdt door de Greidhoek en doet onder andere de Elfstedenplaatsen Workum, Hindeloopen en Stavoren aan. Je pakt op de route ook de Kop van Overijssel mee. Via Blokzijl ga je door het moerasgebied Nationaal Park Weerribben – Wieden, wat even een variatie op het ruimtelijke landschap. Ook Kampen staat op de route en via deze plaats rijd je ook door Urk, één van de belangrijkste vissersplaatsen van Nederland en zelfs een belangrijke speler in de Europese vloot. Je verlaat de Noordoostpolder om je weg terug te vinden naar Lelystad, het eindpunt van de motorroute. De hele route kun je vinden en downloaden op de site van RouteYou.


Alternatieve route

Wil je het rondje wat groter maken? Dan kom je niet over de Houtribdijk, maar dan rijd je rond het Markermeer langs Amsterdam en door Volendam. Deze route kun je vinden op Motorroutes.net. Je kunt natuurlijk zelf je route bepalen en aanpassen. Ook als het voor jou gunstiger is om een ander startpunt te nemen kun je dat doen.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands