Dingen die alleen motorrijders begrijpen

Als motorrijder weet je dat heel veel dingen anders gaan dan bij automobilisten. Motorrijden doe je voor de lol en het maakt je gelukkig. Sinds je bent begonnen met motorrijden kijk je met andere ogen naar bepaalde dingen. In deze blog een lijst met dingen die alleen motorrijders begrijpen. De snelweg is niet jouw favoriete plek om kilometers te maken. Als motorrijder zoek je juist de toeristische weggetjes om zo veel mogelijk te kunnen genieten van de route. Iets wat automobilisten zich minder goed kunnen voorstellen. ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl zet de dingen op een rij die je alleen als motorrijder begrijpt.


Veel kilometers maken als doel

Motorrijders vinden het heerlijk om veel kilometers te maken. Op een vrije dag of ‘s avonds na het werk nog een paar uurtjes rijden en niet letten op het aantal kilometers dat gemaakt wordt. Dat doe je niet zo snel met de auto.


Tankstation als ontmoetingsplek

Voor de meeste weggebruikers is tanken een moetje. Hooguit nog even naar de wc, in de shop wat drinken en een energiereep kopen en weer door. Voor motorrijders is het een plek om de benen te strekken en van afstandje de motor te bekijken. Staan er meerdere motorrijders? Dan wordt er standaard even een praatje gemaakt. Dat zie je automobilisten niet zo snel doen.


Je bent een betere automobilist

Oke, misschien is autorijden niet meer zo leuk sinds je je motorrijbewijs hebt, maar goed ben je er wel in. Sterker nog: het is bewezen dat motorrijders beter in autorijden zijn dan automobilisten die geen motorrijbewijs hebben. Je merkt meteen wie wel of niet zijn A-rijbewijs heeft, dat leidt heel af en toe wel tot enige frustratie.


Je gaat voor de toeristische route

Van A naar B gaat niet op voor motorrijders. Juist die lonkende weggetjes met veel bochten trekken jouw aandacht en je kunt het niet laten om even te kijken waar de weg je naartoe leidt. Snelwegen en tolwegen zijn niet aan jou besteed. Je komt als motorrijder op de mooiste plekken en je ontdekt altijd nieuwe wegen.


Motorrijders hebben meer vrienden

Je hoeft er als motorrijder niet veel voor te doen. Zodra je ergens je motor parkeert heb je meteen een gesprek met andere motorrijders. Ook als je onderweg bent heb je contact met andere motorrijders, want het is heel normaal om elkaar onderling te groeten.


Herken jij je hierin? Heb je vanuit jouw ervaring nog toevoegingen?

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands