Motorrijden: kun je te groot of te klein zijn?

Een veelgestelde vraag is of mensen vanwege hun lengte wel kunnen motorrijden en of ze op hun droommotor passen. Immers, in de grootte en bouw van motoren zit veel verschil. In deze blog lees je of je te groot of te klein kunt zijn om te kunnen motorrijden en we vertellen je meer over de mogelijkheden.  Op veel forums staat standaard een topic over lichaamslengte. Motorrijders of - liefhebbers vragen of ze met hun lichaamslengte wel kunnen motorrijden en er wordt naar tips voor de beste motor gevraagd. Eigenlijk is dat niet een goed begin om erachter te komen wat je het beste kunt doen. Je rijstijl, wensen en ervaring spelen een grote rol bij het uitzoeken van een passende motor. Laten we eerst eens kijken of er een minimum- en maximum lengte is om te gaan motorrijden.


Minimum- en maximum lichaamslengte?

Wat veel mensen zich afvragen is of je te klein kunt zijn om te kunnen motorrijden. Het antwoord daarop is nee. Er zijn heel veel mogelijkheden voor mensen die kleiner zijn om een motor te kunnen beheersen én om met je voeten aan de grond te komen. En wat bedoelen we dan precies met kleiner? Om het concreet te maken: er zijn motorrijders met een dwerggroei, en dan hebben we het bijvoorbeeld over mensen met een lichaamslengte van 127 cm, die hun motorrijbewijs hebben gehaald en vele kilometers maken met hun motor. Wel moet een motor bij kleine mensen (flink) worden aangepast, maar het is zeker mogelijk.

Langere mensen zijn bang dat ze dubbelgevouwen op de motor zitten, of dat ze met hun knieën tegen de kuip of het stuur komen. Een maximumlengte om te gaan motorrijden is er niet, maar net als voor kleinere mensen kan een motor ook voor langere motorrijders worden aangepast. Je hebt waarschijnlijk ook op maat gemaakte motorkleding nodig. 


Rijlessen

Op een motor stappen begint met rijlessen. Weet je nog niet of je het met jouw lengte ziet zitten, vraag dan bij de motorrijschool naar de mogelijkheden. Er zijn motorrijscholen die verschillende lesmotoren hebben die geschikt zijn (gemaakt) voor verschillende lichaamslengtes. Geef het niet op bij de eerste rijschool die je niet kan helpen, maar zoek verder totdat je een rijschool hebt gevonden waar je de verschillende lesmotoren mag proberen. 


Welke motor kies je?

Let op wanneer je raad vraagt op forums. Motorrijders helpen je graag en je krijgt ook vast en zeker adviezen en tips als je vraagt naar de beste motor voor jouw lengte. Maar hou in je achterhoofd dat je wensen en rijervaring ook een rol spelen. Ga zelf naar een motorzaak, laat je adviseren en probeer motoren uit. Alleen zo kom je erachter welke motor het beste bij jou en je lichaamslengte past.


Heb je een motor die toch niet bij je past? Dan kun je deze eenvoudig en zonder gedoe via ikwilvanmijnmotoraf.nl. Meld hier vrijblijvend je motor aan en wij helpen je verder. Je kunt dan op zoek gaan naar een motor die wel aan je wensen voldoet. 

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands