Motorliefde: de romantiek van motorrijden

Valentijnscadeau motorMet de motor op pad gaan is een ware bezegeling van de motorliefde. Aangezien het morgen Valentijnsdag is vonden we het wel toepasselijk om hier iets over te schrijven. Want zeg nu zelf, had jij er al over nagedacht om deze romantische dag met de motor in te vullen? Rozen, dinertje, filmpje? Wie aan Valentijnsdag denkt heeft niet meteen een motor bij dat plaatje. Toch kun je een heel romantisch dagje maken met je motor én je andere geliefde. We geven je een paar ideetjes zodat je je motorliefde kunt delen.

Motorliefde dichtbij

valentijnsdag motorWe hebben het bij een romantisch uitje niet over een verre of lange reis. Een motorvakantie plannen kan nog wel. We hebben het over een uitje in Nederland, want je motorliefde kun je overal uiten. We geven je een paar tips waarmee je zelf een romantisch tripje kunt maken in eigen land. Of je nu samen gaat of alleen, je krijgt hier sowieso vlinders van in je buik! Wie denkt aan Nederland en motorrijden denkt al snel aan Drenthe. Deze bosrijke provincie heeft veel leuke bezienswaardigheden die je prima met de motor kunt aandoen. De afwisselende natuur zorgt voor een leuke variatie aan uitzichten. En wat dacht je van de hunebedden? Even stoppen voor een foto en je kunt weer fris verder. Groningen heeft mooie routes om je motorliefde te versterken. Zoek je ruimte, weidse uitzichten en mooie dijkjes? Dan moet je sowieso een keer naar het noorden. In de plaatsjes in Groningen lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. De kerkjes en dorpjes zorgen voor een pittoreske uitstraling en de kleine weggetjes zijn ideaal voor een verwend motorrijder. Wie iets meer houdt van verrassingen kan naar Arnhem. In deze omgeving zijn veel bossen met mooie doorkijkjes. De rivieren de Rijn, IJssel en de Waal liggen ook in de buurt. Een afwisselende route met mooie uitzichten en misschien wel een romantisch diner aan de IJssel is snel gepland. Als je in de buurt van Arnhem een ritje gaat maken kun je ook met het pontje van Lexkesveer Als we het hebben over motorliefde hebben we het over Zuid-Limburg. Wie voor iets meer heuvels en bochten wil gaan zit goed in deze omgeving. De weggetjes gaan hier kriskras door het glooiende landschap en wat is er nu romantischer dan een meerijder die je nog wat steviger vastpakt als je stiekem een beetje sneller door dat bochtje gaat?

Motorhotels

motorliefde valentijnZie je het nu helemaal zitten, maar ben je bang dat je er alleen met een motorritje niet vanaf komt? Er zijn in Nederland verschillende motorhotels waar je een kamer kunt reserveren. De eigenaren delen de motorliefde, dus je kunt er zeker van zijn dat jij, je partner én je motor een goed plekje krijgen. Ook als je alleen met je motor op stap gaat kom je goed terecht, want je komt in een motorhotel altijd andere motorrijders tegen die alleen met de motor op pad zijn gegaan. Motorhotels hebben enkele voordelen ten opzichte van andere hotels, Dit zijn de twee voornaamste verschillen met andere hotels:
  • Motorroutes beschikbaar Elk motorhotel is voorzien van een roadbook. Hierin kun je mooiste motorroutes in de buurt bekijken en alvast gaan bedenken wat je de volgende dag gaat doen.
  • Speciale stalling voor motoren Ook niet onbelangrijk is de speciale stalling voor je dierbare tweewieler. Je kunt er vanuit gaan dat je motor een goed plekje krijgt als je zelf binnen zit te dineren.
Je hoeft niet alles uit de kast te halen om een romantisch uitstapje te plannen, zolang jij je motor maar mee hebt is Valentijnsdag al geslaagd. Mocht je er in het valentijnsweekend toch niet zo’n zin in hebben om je motor uit de stalling te halen, omdat er misschien nog wel pekel ligt, dan kun je de ideeën ook bewaren voor later. Ware motorliefde vergaat niet, dus je krijgt vast nog genoeg kansen om eropuit te gaan.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands