Motorkleding in de zomer

De zomer is van start gegaan! Deze week is ook meteen geweldig weer voorspeld voor een rondje motorrijden. Maar in Nederland weet je het nooit met het weer. Het ene moment is het warm en benauwd en het volgende moment regent het. In de bergen kun je daar trouwens ook last van hebben. Hoe pas je daar je motoruitrusting op aan? Wij vertellen je met welke motorkleding in de zomer je de meeste verkoeling krijgt. In een eerdere blog kon je lezen wat je kunt doen voor verkoeling op de motor. Je t-shirt natmaken, een camelbak meenemen en een verkoelende kraag dragen zijn handige tips, maar wat zijn de mogelijkheden qua motorkleding? In deze blog lees je daar meer over.


Motorkleding in de zomer

Je motorpak vormt de basis van je uitrusting. Textiel is het meest veelzijdige materiaal. Er zijn zomerpakken die doorwaaien en aparte waterdichte pakken verkrijgbaar, maar je kunt ook kiezen voor een combinatie van deze twee. Een motorpak van textiel heeft vaak meerdere inzetstukken, dus afhankelijk van het weer kun je je uitrusting samenstellen. Leer is het meest veilige materiaal dat je kunt kiezen in motorkleding, maar leer is ook warm. Wil je toch leer dragen? Draag dan op warme dagen een koelvest onder je pak.  


Motorhelm

Een motorhelm is niet bepaald koel, tenzij je een crosshelm draagt. Deze laat veel wind door. Gebruik wel een zonnebril en vergeet vooral je oordoppen niet. Veel motorhelmen hebben ventilatie mogelijkheden. Vaak is dit in de vorm van schuiven die open kunnen. De kleur van de helm heeft ook invloed op de gevoelstemperatuur. Een matzwarte helm zal een stuk warmer aanvoelen dan een glanzende witte helm.


Zomerhandschoenen

Vergeet bij je uitrusting de handschoenen niet. Door de brandende zon op je handschoenen kun je veel gaan zweten en dat is niet gunstig voor de grip. Zomerhandschoenen hebben speciale stukken van mesh die rijwind doorlaten. Zo blijven je handen in de zomer zo koel mogelijk en behoud je maximale grip. Rij nooit zonder handschoenen. Handschoenen zijn danwel niet verplicht maar zelfs als je omvalt in stilstand zijn je handen vaak automatisch het eerste dat de klap opvangt.


Motorlaarzen

Er zijn motorschoenen die je als casual schoenen kunt dragen, maar die bieden niet de maximale bescherming. Gaat veiligheid boven alles? Kies dan voor leren ventilerende motorlaarzen. Deze worden voornamelijk gemaakt van leer. Leer biedt de beste bescherming bij een val of glijpartij. In veel motorlaarzen wordt al textiel verwerkt. Kijk goed naar je huidige laarzen en laat je eventueel adviseren in een motorspeciaalzaak.Wil je meer blogs zoals deze lezen? Misschien vind je deze blogs wel interessant:


Ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl is dé site waar je eenvoudig en zonder gedoe je motorscooterquad of trike verkoopt. Meld je motor vrijblijvend aan.


Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands