7 Motorhotels om op je lijstje te zetten

Je kunt je er nu al op verheugen: vakantie. Met je motor door het glooiende landschap en bergen om verborgen weggetjes met de mooiste bochten op te zoeken. Natuurlijk wil je dan ook ergens overnachten en het liefst in een hotel waar motorrijders welkom zijn. Ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl heeft een selectie gemaakt van 7 motorhotels waar je terecht kunt. Europa kent mooie motorgebieden waar je je als motorrijder goed kunt vermaken. Als je dan vanuit één centrale plek routes gaat uitstippelen is een fijne thuisbasis geen overbodige luxe tijdens je motorvakantie. We zetten een paar motorhotels voor je op een rij die in interessante motorgebieden liggen.


1. Motorranch Westerwald

Duitsland - Sauerland / Eifel

Wil je graag alleen bij andere motorrijders in een hotel verblijven? Bij Motorranch Westerwald verblijf je in een 100% motorhotel. Het hotel heeft eenvoudige kamers en ligt op de grens tussen het Sauerland en de Eifel. Vanuit dit hotel kun je dus makkelijk beide gebieden verkennen. Het hotel kent Nederlandse eigenaren.


2. Andy's Pfeffermühle

Duitsland - Zwarte Woud

Zodra je bij Gasthof Pfeffermühle aankomt voel je je meteen welkom. Het gasthuis biedt plaats aan een groep van 8 personen. De bar richt zich op motorrijders en dat wordt bij aankomst al duidelijk. De grote motor op de gevel nodigt meteen uit om naar binnen te gaan en de stijl wordt ook in de bar doorgevoerd. Wil je in het appartement overnachten? Dan beschik je naast het woonverblijf over een afsluitbare garage met gereedschap.


3. Red House on the Hill

Duitsland - Eifel

Driesterrenhotel Hotel Red House on the Hill ligt op vijf minuten rijden vanaf de Nurburgring en is omgeven door prachtige routes met mooie kronkelwegen. Het hotel heeft een gezellig terras waar de motorrijders zich na een mooie rit verzamelen om mooie verhalen te delen. Een absolute aanrader als je naar de Eifel gaat.


4. Motorradhotel Sonnegg

Oostenrijk - Salzburger Land

In Oostenrijk ligt het viersterrenhotel Sonnegg. Naast motorgasten zijn er ook andere gasten die hier overnachten. Het is niet een 100% motorhotel, hoewel zijn er wel veel voorzieningen aangepast op motorrijders. Het hotel biedt onder andere een droogplek voor motorkleding en gasten kunnen gebruik maken van de uitgestippelde motorroutes in de omgeving.


5. Motorherberg La Mouche

Frankrijk - Vogezen

Motorherberg La Mouche biedt heel veel mogelijkheden. Je kunt een eigen kamer boeken, maar er is ook een slaapzaal en je kunt zelfs een legertent huren. Er liggen toertochten voor de GPS klaar en het is ook mogelijk om een toertocht met een voorrijder te boeken.


6. Biker Hotel Harmonie

Duitsland - Harz

Wil je graag toeren in de Harz? Dan is Biker Hotel Harmonie een prima uitvalsbasis. In de winter biedt het hotel plek aan wintersporters, in de zomer staat het beter bekend als hét motorhotel van de Harz. In het hotel kun je als extra service gratis gebruik maken van wasmachine en droger.


7. Hotel Jonathan

Italië - Dolomieten

Het driesterrenhotel Hotel Jonathan is een prima uitvalsbasis voor motorrijders die de Dolomieten willen verkennen en ‘s avonds in een goed verzorgde accommodatie terug wil keren. Het motorhotel biedt een apart afsluitbare garage voor je motor en je kunt bovendien aan je motor sleutelen in de aanwezige werkplaats.


Je kunt als motorrijder op veel verschillende plaatsen in Europa je motorvakantie vieren. Dit was een kleine selectie hotels in de populaire motorgebieden, maar er is natuurlijk een groter aanbod in motorhotels. Heb je nog andere tips? Deel ze gerust met anderen via onze social media kanalen!

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands