Kamperen met de motor: 6 motorcampings

Het is halverwege augustus. Heb je nog vakantiedagen tegoed, maar zijn je plannen nog steeds niet concreet? Dan loop je waarschijnlijk tegen het probleem aan dat je voor een hotelkamer de hoofdprijs betaalt. Op de meeste campings is nog wel een plekje vrij. We hebben ter inspiratie een selectie van 6 motor(vriendelijke) campings voor je gemaakt. Heb je nog niet eerder met je motor gekampeerd, maar zou je het wel een keer willen doen? Wat je meeneemt kun je lezen in onze blog over kamperen met de motor. Je hoeft dan alleen nog een bestemming of route uit te stippelen. Wij hebben alvast een lijstje gemaakt met geschikte campings in een mooie omgeving.


Camping Alpenblick

Zwitserland - Unterseen

Unterseen is een goed uitgangspunt voor mooie tochten in de bergrijke omgeving van Zwitserland. Camping Alpenblick ligt aan de rand van de Alpen. Je hoeft op deze motorvriendelijke camping niet per se zelf je tentje opzetten, je kunt ook een ingerichte tipitent huren.


Camping Moto Route 99

Frankrijk - Saint Rémy de Blot

Op camping Moto Route 99 kom je alleen maar motorrijders tegen. De camping is namelijk exclusief voor motorrijders. Er zijn voldoende kampeerplekken en je kunt ook een chalet of een legertent (voor grote groepen) reserveren. De camping biedt daarnaast roadbooks aan met routes tot een lengte van 250 km.


Motorcamping Little Creek

Duitsland - Utscheid

In het hart van de Eifel ligt camping Little Creek, waar uitsluitend motorrijders komen. Op het terrein zijn geen auto’s toegestaan, uiteraard kun je wel je motor bij de tent neerzetten. De camping ligt heel centraal en je kunt vanuit deze plek heel veel gebieden verkennen. Natuurlijk rijd je routes in het Eifelgebied, maar je bent ook snel in Luxemburg, België en Frankrijk.


Camping Oos Heem

België - Deidenberg

Als je naar de Belgische Ardennen gaat kun je een plekje boeken op camping Oos Heem. Vanaf deze camping kun je de Ardennen verkennen en ben je snel in bijvoorbeeld Trier en Luxemburg. Kom je met een hele groep? Dan kun je het beste buiten het hoofdseizoen gaan. Dan is de camping gericht op motorrijders en worden op verzoek ontbijt en barbecue georganiseerd. 


Camping Wiesenbeker Teich

Duitsland - Bad Lauterberg im Harz

Natuurlijk mag een camping in het Harzgebied niet ontbreken. Bij camping Wiesenbeker Teich heb je de mogelijkheid om per motor een rondleiding in de omgeving te krijgen. Heb je niet zoveel zin om je tent op te zetten? Dan kun je het Biker House huren (voor max. 14 personen).


Camping Seiser Alm

Italië - Fiè allo Sciliar

Een motorvriendelijke camping met een geweldige ligging in de Dolomieten is camping Seiser Alm. Hier komen niet uitsluitend motorrijders, maar je bent er zeker welkom. Er zijn motorroutes beschikbaar die je de mooiste wegen in de Dolomieten laten zien.

 

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands