Motorbagage: wat heb je echt nodig?

Hoe minder bagage, hoe beter. Dat rijdt het mooist. Maar als je op motorvakantie gaat zijn bepaalde dingen heel handig om bij je te hebben. Ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl heeft een checklist samengesteld met de belangrijkste bagage-items voor als je op reis gaat. Door vaker meerdere dagen weg te gaan merk je snel genoeg wat je daadwerkelijk nodig hebt. De belangrijkste tip: sleep geen dingen mee die je waarschijnlijk toch niet gaat gebruiken. Het neemt ruimte in beslag, rijdt niet prettig en het kost ook nog eens brandstof. Lees in deze blog wat sowieso wel handig is om op je lijstje te zetten.


Checklist motorbagage

Het hangt van je soort reis af wat je allemaal mee moet nemen. Ga je bijvoorbeeld kamperen of reis je van hotel naar hotel? Als je gaat kamperen zijn een kooksetje, tent en slaapspullen ook handig. Ga je naar een hotel? Je kunt daar kleding snel laten wassen en drogen. Dat scheelt weer in je bagage. De lijst hieronder bestaat uit dingen die je in ieder geval in zou moeten pakken.


Indeling bagage

Pak de spullen die je het vaakst nodig hebt als laatste in. Dat scheelt veel gegraai in je koffers. Let er ook op dat de zware spullen zo dicht mogelijk tegen je motor aan zitten om onbalans te voorkomen. In onderstaande afbeelding laten we je zien hoe je de bagage het beste kunt verdelen.


Is jouw motor helemaal volgepakt? Welke spullen neem jij sowieso mee?


Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands