Na driekwart 2020: meer motor verkoop

De eerste 9 maanden van 2020 zijn voorbij. Er is veel te schrijven over deze maanden. Maar wij gaan het hebben over motor verkoop cijfers. Ondanks -en door- de gedeeltelijke lockdown is er veel gebeurd op de motormarkt. Sommige motormerken zagen een daling in verkopen en sommige hebben nog nooit zoveel motoren verkocht. We hebben een overzicht voor je gemaakt van de cijfers nu driekwart van het jaar voorbij is.


Eerste half jaar

De eerste vijf maanden zagen een gigantische stijging in het aantal verkochte motorfietsen ten opzichte van dezelfde periode in 2019. Het leek alsof velen na de gedeeltelijke lockdown van april besloten om toch over te stappen op een (andere) motor. In april, mei en juni lag vooral het aantal occasionverkopen hoog, respectievelijk op 18%, 30% en 23 hoger dan in dezelfde maanden van het jaar hiervoor. In juli vlakte deze stijging af naar 9% hoger dan vorig jaar.


Augustus en september

Na de minder hoge stijging in juli na het eerste half jaar werd voor de rest van het jaar tegenvallende cijfers verwacht. In augustus kwam die verwachting ook uit. Het aantal motoren dat van eigenaar wisselde in die maand is weliswaar nog steeds hoger dan in augustus vorig jaar, de stijging verminderde naar 6%.

Gelukkig zag de motormarkt vorige maand weer een hogere stijging. In september van 2020 wisselden in Nederland 16.037 tweedehands motorfietsen van eigenaar, een stijging van 18,77% ten opzichte van dezelfde maand in 2019. Hiermee komt het voorlopige jaartotaal van 2020 op 156.442, wat voor de eerste 9 maanden van dit jaar een stijging van 17.718 verkochte occasions of 12,77% is ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, ondanks een dip in de maanden van de corona-lockdown.Occasionverkoop

Door de gigantische vraag naar motoren is er een tekort aan motorfietsen aan het ontstaan, wat zowel geldt voor de markt van occasions als nieuwe motoren. Volgens experts was er al voor corona een tekort aan "frisse" occasions, een situatie die na corona alleen nog maar is verergerd. Dit betekent dat de verkoop- en inruilprijzen van goede occasions stijgen. Qua nieuwe motoren heeft de productiestop ook al een tekort aan nieuwe motoren veroorzaakt, een situatie die in 2021 nog nijpender gaat worden. Bij veel motorzaken is de winkelvloer dan ook relatief leeg. Wil jij hier slim van gebruik maken? Als je je motor aanbiedt via ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl dan bereik je meteen 800 dealers die dus erg op zoek zijn naar motoren. Hier lees je hoe wij te werk gaan om jou te kunnen helpen met een succesvolle verkoop.
Deze artikelen vind je misschien ook leuk:


Ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl is dé site waar je eenvoudig en zonder gedoe je motorscooterquad of trike verkoopt. Meld je motor vrijblijvend aan.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands