Motor kleuren beïnvloeden waarde

Net zoals je je auto kunt voorzien van een ander tintje kun je ook je motor kleuren. Maar hoe weet je nu welke kleur je beter niet of vooral juist wél kunt gebruiken om de motor zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen? De kleur van een motor kan heel bepalend zijn. Wat voor jou mooi is kan een ander wel afschuwelijk vinden. Je merkt dit vaak pas op het moment dat je je motor gaat verkopen. Dan zie je of het verven van je motor een goede keuze is geweest. Het is wel handig om dit van te voren in te kunnen schatten, want zo kun je voorkomen dat je motor in waarde daalt.

Populaire kleuren

Net zoals bij andere producten zijn ook bij motoren bepaalde kleuren populair. Op dit moment zijn de meest geliefde kleuren oranje, zwart, groen, blauw en geel. Je ziet de kleuren ook veel in combinatie met wit, zoals bij merken als Suzuki en Kawasaki. Bij de scooters zijn weer andere kleuren populair. Al een tijdje zijn de retro scooters in trek en daar passen de kleuren lichtblauw, roze, champagne en wit goed bij. Zwart blijft daarnaast een kleur die het altijd goed doet.

Waarom je motor kleuren?

Natuurlijk is het goed als je je motor juist in waarde kunt laten stijgen. Je motor kleuren kan heel goed uitpakken, maar dan moet je wel weten wat je aan het doen bent. Maak vooral geen kunstwerk van je tweewieler. Een motor is gemaakt om mee te rijden en een gepimpte motor wordt niet door iedereen gewaardeerd. Als je je motor verkoopt kan een nieuwe kleur tegenwerken. Kijken naar welke kleuren populair zijn kan je wel helpen een goede keuze te maken. Een kleur moet ook bij het merk passen, anders valt hij uit de toon. Je motor kleuren hoef je niet te doen om hem te veranderen, je kunt het ook als onderhoud beschouwen. Je kunt een dof geworden kleur met verf weer wat opfrissen zodat hij weer als nieuw is. Roest is een nare eigenschap, maar die kun je onderdrukken door verf te gebruiken. Met een paar eenvoudige handelingen zie je er nagenoeg niets meer van en ziet je motor er weer goed uit.

Motor kleuren tips

Je kunt eigenlijk alle motoronderdelen wel verven. Denk maar aan het frame, de uitlaat en het motorblok. Dit kun je allemaal verven, maar je moet goed kijken naar de verf die daar geschikt voor is. Dat is wel belangrijk, want je motor krijgt te maken met verschillende weersomstandigheden en bepaalde onderdelen worden meer blootgesteld aan wisselende temperaturen. Een motorblok geef je waarschijnlijk niet zo snel een felle kleur, maar kun je vooral verven om je motorblok er beter uit te laten zien als er bijvoorbeeld roest is ontstaan. Ook kan de verf afbladeren, dus zo kun je jouw motor weer snel als nieuw laten ogen. Dit zijn de algemene stappen die je kunt aanhouden als je een onderdeel gaat verven:

  1.       Voordat je een onderdeel gaat verven moet je het eerst schoonmaken en ontvetten;
  2.       Je kunt een onderdeel eventueel lichtjes schuren, gebruik dan wel zeer fijn schuurpapier;
  3.       Ga vervolgens je motor kleuren, het mooiste resultaat krijg je in de meeste gevallen met een spuitbus;
  4.       Afhankelijk van het geverfde onderdeel kun je het afmaken met blanke lak, dit biedt ook bescherming;
  5.       Eventueel kun je nevel met een cleaner wegpoetsen.

Als je bepaalde onderdelen gaat verven of je wil je hele motor kleuren moet je wel goed kijken wat de verschillende stappen zijn. Als je je motor gaat verven moet je dus van te voren goed bedenken waarvoor je het doet en wat het uiteindelijk oplevert.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands