Motor huren: MotoShare of MotoPort?

Twijfel je welk type motor het beste bij jou past? Of zou je gewoon wel eens willen rijden op een chopper, naked bike, tourmotor of juist een allroad motor? Dat je op dit moment geen motor bezit, betekent niet dat je helemaal niet kunt rijden. Motor share platformen zoals MotoShare en MotoPort maken het mogelijk om een motor te huren. 


Maar hoe gaat de verhuur van motoren precies in zijn werk? En via welke platformen kun je dit op een veilige, betrouwbare manier regelen? MotoPort noemt zichzelf de nummer 1 op het gebied van motorverhuur. Daarnaast is MotoShare een grote partij die niet alleen in Nederland, maar ook in België, Spanje en Frankrijk actief is. Benieuwd naar hoe MotoShare en MotoPort werken? Lees dan verder.


MotoShare: hoe werkt dat? 

Het basisprincipe van MotoShare draait om het onderling delen van motoren. Motorrijders huren de motor van een particuliere eigenaar of bij een dealer. Als je zelf een motor bezit, kun je deze dus aanbieden voor verhuur via MotoShare. Je bepaalt zelf de huurprijs per dag.


De huurprijs is altijd inclusief 150 vrije kilometers, daarna betaal je als huurder € 0,24 per kilometer. 


De huurder plaatst een huurverzoek voor een specifieke motor in een bepaalde periode. Wanneer de verhuurder het verzoek accepteert, ontvangt de huurder een betaalverzoek via MotoShare. Als je account is goedgekeurd door MotoShare, huur je zo al binnen 5 uur een motor!


All-risk verzekering 

Een motorverzekering dekt normaal gesproken geen particuliere verhuur. MotoShare biedt samen met Combi Motors Verzekeringen een exclusieve all-risk verzekering aan tijdens de verhuur van motoren via MotoShare. 


De premie is standaard inbegrepen bij de huurprijs. Ontstaat er schade aan de motor? Dan heb je als verhuurder van je motor geen eigen risico. De motor is namelijk WA volledig casco verzekerd. Voor de huurder geldt wel een eigen risico van € 1500,- , dit is te verlagen naar € 1000,- of € 700,- met een extra verzekering. 


Betrouwbare huurders 

Iedere huurder die zich aanmeldt bij MotoShare, wordt door het platform gecontroleerd. MotoShare en Combi Motors Verzekeringen checken de geldigheid van het motorrijbewijs en het Fraude Informatiesystem Holland. Ook controleert Motoshare de geldigheid van het kenteken bij de RDW. Huurders en verhuurders beoordelen elkaar na een motorverhuring, zo is het platform erg transparant. 


De voordelen van motor huren via MotoShare

MotoShare is dus een veilige, betrouwbare partij voor het huren van een motor, dankzij de volgende voordelen: 

  • Iedere verhuurde motor is all-risk verzekerd via Combi Motors Verzekeringen.
  • MotoShare controleert alle huurders op schade en fraude in het verleden. 
  • MotoShare maakt relevante informatie van huurders inzichtelijk voor de verhuurder.
  • Iedere huurder wordt na afloop beoordeeld, om misbruik in de toekomst te voorkomen.
  • Ben je een geverifieerd huurder? Dan huur je al binnen 5 uur een motor. 
  • Transparante huurovereenkomst en voorwaarden.


Een mogelijk nadeel van MotoShare is dat enkele typen motoren zijn uitgezonderd van verhuur: SuperSport motoren, scooters en motoren waarvoor je een autorijbewijs vereist is. Toch is het aanbod motoren via MotoShare groot en telkens groeiend. 


Motor huren bij MotoPort

Een motor huren kan dus ook via MotoPort. Een groot voordeel is dat je de nieuwste typen motoren via deze dealer kunt huren. Ideaal wanneer je voor de aankoop van een nieuwe motor eerst wilt uitproberen of een bepaald type of merk motor geschikt is voor jou. 


De verhuur van motoren verloopt niet in iedere MotoPort vestiging op dezelfde manier. Zo verhuren de MotoPort vestigingen van Almere, Hengelo, Hippolytushoef, Leek, Rockanje, Wormerveer en Zelhem hun motoren uitsluitend via MotoShare. 


Bij de vestigingen in Echt, Hillegom en Veldhoven huur je via MotoPort in plaats van MotoShare. Iedere vestiging heeft zijn eigen verhuurvoorwaarden omtrent tarieven, aantal vrije kilometers, borg en eigen risico. 


Net als bij MotoShare, zijn alle motoren van MotoPort WA casco verzekerd. Je kunt het eigen risico vaak verlagen door hier een verzekering voor af te sluiten. Dit bedrag komt nog bij de huurprijs op. 


De voordelen van motor huren via MotoPort

MotoPort biedt een aantal voordelen bij het huren van een motor: 

  • Aanbod van zo goed als nieuwe motoren van veel verschillende merken.
  • Gegarandeerd goed onderhouden, betrouwbare motoren. 
  • Verhuur van motorkleding, navigatie, koffers en dergelijke is bij de meeste vestigingen ook mogelijk. 
  • Transparante huurovereenkomst en voorwaarden. 


Waar kun je het beste een motor huren?

Een motor huren via het MotoShare platform of via MotoPort is allebei een prima optie. Zoals je ziet zijn de verschillen niet heel groot. In beide gevallen ben je verzekerd van een betrouwbare, veilige verhuur met transparante voorwaarden.


Het grootste verschil is het huuraanbod. Doordat iedere motorrijder zijn motor kan aanbieden voor verhuur via MotoShare, is de keuze in typen en merken motoren ontzettend groot. Het voordeel van MotoPort is daarentegen dat je altijd gegarandeerd op een goed onderhouden, betrouwbare en nieuwe motor rijdt. Ook kun je bij MotoPort vaak extra’s huren, zoals motorkleding en andere accessoires. 


Tot slot biedt MotoShare jou als motorrijder dus ook de mogelijkheid om je eigen motor te verhuren. Zo verdien je nog een zakcentje bij, wanneer je motor anders toch maar stilstaat!Motor verkopen? 

Bevalt motor sharing je goed, omdat je op deze manier op veel verschillende typen en merken motoren kunt rijden? Zo goed, dat je jouw eigen motor wilt verkopen? Voor een vlotte, betrouwbare verkoop van je motor moet je bij ikwilvanmijnmotoraf.nl zijn. Wij regelen de motor verkoop zonder gedoe. Meld je direct aan. Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands