Motorritje maken? Neem de actioncam mee!

actioncam motorhelmAl tien jaar bestaat ie, maar hij is pas sinds kort populair: de actioncam. Een compacte en handige camera waarmee je echt alles kunt vastleggen. Van parachutesprong tot ski-avontuur: de meest adembenemende acties kun je met deze waterdichte camera eenvoudig filmen. Dankzij zijn formaat is het ook een ideale camera om een motorrit mee vast te leggen. Wij vertellen je een paar leuke weetjes over de actioncam. Actioncams schieten als paddenstoelen uit de grond, terwijl het eigenlijk helemaal niet zo spannend is. Veel opties heb je namelijk niet. Inzoomen is niet mogelijk, je kunt zelf weinig instellingen aanpassen en je kunt alleen filmen in een groothoekstand. Toch is het interessant genoeg voor sportfanaten, want zeg eens eerlijk: hoeveel ingewikkelde instellingen heb je eigenlijk nodig? Je kunt namelijk de mooiste acties haarscherp in beeld krijgen. Wat denk je van een bungeejump vanaf een hoge brug, een duik in de onderwaterwereld en een vette wheelie met brullende motor? Deze acties kun je goed vastleggen met een actioncam en dus zien we de populariteit en het aantal zelfgemaakte actiefilmpjes flink toenemen. Over de hele wereld worden met een actioncam filmpjes gemaakt van de mooiste motorroutes. Wat deze video’s zo bijzonder maakt is de brede beeldhoek van 170 graden. Dat is bijna net zoveel als je eigen blikveld. Je maakt dus unieke beelden van hoogwaardige kwaliteit.

GoPro was de trendsetter

GoPro actioncam Het bekendste merk onder de actioncams is GoPro. Wist je dat GoPro ook de eerste was die met een actioncam op de markt kwam? Dat was in 2005 de polscamera. Veel merken hebben deze trend gevolgd, maar GoPro is op dit moment nog steeds marktleider. Met de GoPro Hero bijvoorbeeld kun je acties makkelijk en snel vastleggen. Je kunt kiezen voor 1080p30 en 720p60 video opnames. De camera heeft geen opstarttijd nodig, dus je kunt meteen beginnen met filmen. De camera is voorzien van ‘Auto Low Light waarbij automatisch rekening wordt gehouden met de omgeving. Zo krijg je geen ruzie met knopjes en instellingen om een goed filmpje te maken. Je kunt de actioncam met een klem aan je stuur vastzetten. Zo kun je je hele reis filmen. Naast vastklikken aan je motor kun je de camera ook op je helm bevestigen. Zo kun je bijna letterlijk je motorrit weer herbeleven. Wist je dat er ook Propeller bevestigingen zijn om je compacte camera mee op je helm te zetten? Daarmee kun je de camera 360 graden rond je helm draaien en zo kun je jezelf ook in beeld brengen.

Actioncam verboden

Wist je dat de actioncam niet in alle landen getolereerd wordt? In landen als België en Oostenrijk is het gebruik van een camera tijdens het rijden verboden vanwege de schending van privacy van anderen die in beeld komen. Bij nader onderzoek blijkt het met de boetes wel mee te vallen. Het verbod is er vooral vanwege de verspreiding op het internet. Bekijk hieronder een filmpje van een motorrit in de Dolomieten, met de actioncam op de motor. Houd onze blog de komende weken goed in de gaten. We kunnen nog niet alles verklappen, maar binnenkort maak jij misschien wel kans op een actioncam van GoPro!

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands