Koffers voor op je motor: waar let je op?

motorkoffersHet is alweer juni. Het vakantiegeld is bij de meesten binnen en er worden volop plannen gemaakt voor de zomervakantie. Koffers pakken, hop op je motor en wegwezen! Maar de keuze in koffers is groot en hoe weet je nu welke koffer het beste is? Ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl vertelt je waar je op moet letten als je koffers voor je motor gaat kopen. Er worden koffers gemaakt die specifiek bij bepaalde motoren horen. Daarnaast heb je de keuze uit veel merken die standaard motorkoffers aanbieden. Die kun je op bijna elke motor bevestigen. Lees in deze blog op welke eigenschappen je kunt letten als je koffers gaat uitzoeken.

Bevestiging koffer

De bevestiging van een koffer is heel essentieel. Een losse koffer zit ontzettend in de weg wanneer je door bochten rijdt. Investeer dus niet alleen in een goede koffer, maar let ook op de kwaliteit van het rek waar je hem aan bevestigt. Let er daarnaast op of je de koffer makkelijk van het rek kunt halen. Mocht je meerdere dagen op één plek blijven, dan rijdt het natuurlijk prettiger zonder bagage, dus het losmaken van de koffer is ook belangrijk. vakantie motor

Materiaal motorkoffer

Je kunt je bagage in verschillende koffers of tassen meenemen. Een aluminium koffer past voor veel reizigers bij de beleving om op avontuur te gaan. Koffers van aluminium zijn groot, je kunt veel spullen meenemen. Bedenk je van tevoren hoeveel ruimte je nodig hebt. Als je de koffer niet helemaal vol krijgt kun je beter een andere overwegen. Een kunststof koffer kun je in veel verschillende vormen en afmetingen krijgen. Ze zien er misschien minder ‘stoer’ uit, maar praktisch zijn ze wel. Daarnaast gebruiken veel motorrijders koffers of tassen van leer of synthetische koffers, omdat die veel lichter zijn dan ander materiaal. En als je ze niet nodig hebt kun je ze opvouwen en in je tanktas opbergen.

Eigenschappen

Naast het materiaal zijn de eigenschappen van de koffer belangrijk om er zo veel mogelijk voordeel uit te halen. Dit zijn de dingen waar je op kunt letten.  

Formaat

Houd rekening met het formaat van de koffer. Koop vooral niet een te grote koffer, maar zorg er wel voor dat je alles mee kunt nemen wat je nodig hebt. Wil je ook je motorhelm op kunnen bergen? Kijk dan of er een helm in de koffer past.

Koffer met deksel

Het is niet handig als je onderweg iets uit je koffer nodig hebt en de hele boel ligt op straat omdat je aan de zijkant een klep open moet doen. Let er op of er ook een deksel op de koffer zit. Zo kun je makkelijk vanaf de bovenkant bij je spullen.

Waterdichte koffers

Lang niet alle koffers zijn waterdicht. Kijk daar goed naar als je iets uitzoekt. Je kunt wel extra binnentassen aanschaffen, maar dat neemt meer ruimte en ook het nodige gewicht in. Zonde dus, als je toch rekening moet houden met een buitje.

Koffer met slot

Het maakt niet uit waar je heen gaat. Een slot op je koffer vinden de meeste motorrijders wel wenselijk. Je koffer vast kunnen zetten aan je motor is ook heel handig. Een tip voor wanneer je geen slot hebt: bewaar kostbare spullen niet bovenin je koffer, maar ‘verstop’ ze zodat ze niet meteen voor het grijpen ligt. Tip: koop je een nieuwe motor en heb je ook koffers nodig? Vraag dan om een 1 sleutel systeem. Je kunt daarbij met de contactsleutel ook de koffers openen. koffer motor

Koffers in de verzekering?

Het is een vraag die bij veel motorrijders opkomt: Valt een koffer die je op je motor hebt bevestigd onder de bagagedekking van je reisverzekering? Koffers die je aan je motor hebt bevestigd worden door de meeste verzekeringsmaatschappijen niet als bagage gezien, maar als vast onderdeel van je motor. Schade aan de koffer wordt daarom niet vergoed door de bagagedekking. Je kunt motorkoffers wel mee laten verzekeren, dan kun je ze opgeven als accessoire. Losse tassen die je niet aan je motor hebt bevestigd vallen wel gewoon onder de bagagedekking. Schade aan je tanktas of rugzak wordt daarbij vergoed.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands