Warme dagen: op de motor blijf je koel met deze tips

Motorrijden met mooi weer is natuurlijk ideaal! Maar als in de zomer de temperaturen richting de 30 graden gaan kan het te veel van het goede zijn. Hoe houd je jezelf koel als je in de volle zon voor het stoplicht staat te wachten? In deze blog geven we je een paar handige tips.

Rijdend is de temperatuur misschien nog uit te houden, vooral op de snelweg. Maar bij rijden op de snelweg zit niet de meeste uitdaging. Op de b-weggetjes is het onvermijdelijk om weleens te moeten stilstaan. Onderweg moeten stilstaan kan bij tropische temperaturen echt een kwelling zijn. Hieronder volgen een aantal tips om vooral wel de motor te pakken en motorrijden weer draagbaar te maken!


Motorkleding aanpassen op hitte

Motorkleding kan erg warm zijn, juist op deze warmere dagen. Zonder motorkleding rijden is niet aan te raden, beschermende motorkleding is er niet voor niets. Heb je al een motorpak? Kijk dan of hier een warme thermovoering in zit die uit de jas of broek gehaald kan worden. Misschien heeft het zelfs ventilatieritsen, zet deze dan open.

Bij het uitzoeken van een motorpak speciaal voor warme dagen let dan op het materiaal. Textiel is vaak lichter en kan goede ventilatie bieden. Denk hierbij aan ventilatieritsen of gehele delen van een ventilerend materiaal. Door veel ventilatie verliezen deze pakken vaak wel hun waterdichte functie. Leer is vaak zwaarder en daardoor voelt het warmer aan. Veel motorkleding merken verkopen beschermende kleding speciaal gericht op het warmere weer.


Lichaamstemperatuur laag houden

Ook hier geldt weer, voorkomen is beter dan genezen. De lichaamstemperatuur laag houden voorkomt dat je het zelf te warm krijgt. Hierbij kan je verschillende dingen doen. Je t-shirt nat maken voordat je gaat rijden is een goedkope oplossing om de lichaamstemperatuur niet te hoog te laten oplopen. Echter, dit werkt slechts totdat het water verdampt is, dus bij een lange rit zal je dit vaker moeten doen. Een oplossing die wat langer verkoeling biedt is een koelvest. Deze kunnen de hele dag verkoeling bieden. Je hebt koelvesten die je nat moet maken en koelvesten waar je water in moet doen waardoor je t-shirt droog blijft bij het dragen.


Verkoelende accessoires

Banden die op kritieke punten koelen zijn een eenvoudige oplossing. Deze banden worden vaak nat gemaakt en gedragen op punten van het lichaam waar de temperatuur makkelijk te reguleren is. Denk hierbij aan de nek, polsen en oksels. Door te koelen op deze punten blijft je hele lichaam op een aangename temperatuur.


Regelmatig drinken

Bij warme dagen is het belangrijk om genoeg water te drinken. Je hoeft hiervoor niet elk kwartier te stoppen. Met een camelbak kun je tijdens het motorrijden water drinken, deze draag je in een daarvoor bedoelde rugzak altijd bij je. Veel motorrijders hebben hier goede ervaringen mee. Ideaal, zo kun je op elk moment water drinken en gewoon blijven doorrijden.


We wensen je nog mooie zomerse dagen met koele ritten!Deze artikelen vind je misschien ook leuk:

·        Vakantiegeld; zet het opzij voor deze motoren

·        5 tips voor een cadeau voor de motorliefhebber

·       Zintuigen op scherp! Dit kan er aan de hand zijn

·       Slecht zicht door zonlicht; lees hier tips voor beter zicht in de zomer

·       Motorkleding in de zomer

 

Ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl is dé site waar je eenvoudig en zonder gedoe je motorscooterquad of trike verkoopt. Meld je motor vrijblijvend aan.


Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands