De opmars van Kawasaki

Motorcross KawasakiOp de crossbaan wordt het steeds groener en ook bij de British Superbikes, die komend weekend op het TT Circuit Assen wordt gereden is het Japanse motormerk zichtbaar aanwezig. Het gaat goed met Kawasaki. Maar hoe komt dat? Wat gebeurt er allemaal bij Kawasaki? Ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl zocht het uit. Kawasaki behoort tot de Grote Vier Japanse motorfietsfabrikanten. Maar qua concurrentie doen onder andere Honda en Yamaha het beter. Die twee merken hebben een veel groter budget en zijn daardoor meer zichtbaar. Toch doet Kawasaki niet onder aan de anderen en kiest voor andere manieren om het merk verder te ontwikkelen.

Ontwikkelingen

In het wereldkampioenschap wegraces heeft het Japanse merk de laatste jaren weinig successen geboekt. Kawasaki moest het vooral hebben van de particuliere verkoop en dat deden en doen ze goed met onder andere de Kawasaki Z750 en de Kawasaki Z800. Kawasaki heeft in 2015 afscheid genomen van deelname aan de MotoGP. Het opzetten van een fabrieksteam voor de MotoGP vraagt een flinke investering en vanwege de financiële crisis heeft Kawasaki zich teruggetrokken. Of het nog terugkeert naar de Moto Grand Prix is nog maar de vraag, maar voorlopig hoeven we daar geen rekening mee te houden. Tegenwoordig probeert Kawasaki ook op andere vlakken succesvol te zijn. Bij de British Superbikes won het team van Kawasaki in 2014 voor het laatst het kampioenschap en op dit moment staan ze op de tweede plek in het klassement van 2016. Komend weekend worden de races op het TT Circuit Assen gereden. Kawasaki Ninja

Motorcross

Kawasaki is niet alleen op het asfalt zichtbaar, op de crossbaan is Kawasaki een serieuze speler en het merk is hard op weg om daar een gevaarlijke concurrent te worden. Met de ontwikkeling van de nieuwe KX250F heeft Kawasaki een sterke troef in handen: meer vermogen, minder gewicht en veel nieuwe technische snufjes en dat werkt goed op de crossbaan.

Toekomst Kawasaki

Kawasaki is een techniek aan het ontwikkelen waarbij de coureur simpel gezegd met de motor kan communiceren. Ze noemen het een Emotion Generation Engine and Natural Language Dialogue System. Het systeem is in staat emoties in een stem te herkennen en te reageren door hints te geven. De motorrijder leert als het ware van het systeem en het systeem is in staat om een profiel van de coureur te maken zodat de coureur gerichte hints en adviezen krijgt, bijvoorbeeld bij het nemen van bochten. De coureur krijgt meer vertrouwen in zichzelf en leert bij elke rit bij. Kawasaki is niet overal zichtbaar, maar het merk maakt bepaalde keuzes en is daardoor wellicht op de juiste plekken aanwezig. Met de komst van nieuwe, slim ontwikkelde motoren weet Kawasaki de juiste snaar te raken en dat werkt. Wordt dus zeker vervolgd.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands