Interview met oprichter en eigenaar Kerim Gilbers 

Veel mensen hebben al een keer kennis gemaakt met ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl, maar wie is nu de persoon achter de dienstverlening waar je makkelijk en snel je motor kunt verkopen? Je leest het in het interview met oprichter en eigenaar Kerim Gilbers.

ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl

  1. Hoe kwam je op het idee om ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl op te starten?
Tijdens mijn studie HTS wist ik dat ik van mijn passie voor motorrijden mijn beroep wilde maken, maar ik wist toen nog niet hoe. Ik kende Niels Oude Luttikhuis, samen met Vincent Stevens de oprichter van ikwilvanmijnautoaf.nl (Dealerdirect), al langer, maar het idee voor ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl ontstond pas later. Ik had zelf ervaring met het verkopen van mijn motorfietsen en ik realiseerde me dat er ook behoefte was aan een platform om motorfietsen van particuliere eigenaren aan dealers te verkopen. In 2010 heb ik Niels voorgesteld om hetzelfde concept ook voor motoren aan te bieden, en zo is ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl ontstaan. Auto's worden vooral gezien als middel om van A naar B te gaan. Bij motoren is dat anders. Een motor roept bij motorrijders herinneringen en emoties op. Bij de verkoop van een motor speelt emotie daarom ook een grote rol. Dat begrijpen we bij ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl heel goed. Met ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl brengen we vraag en aanbod samen, en we bieden alle partijen de best mogelijke service. In 2013 zijn we gestart met ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl en inmiddels hebben we de dienstverlening ook naar België en Duitsland uitgebreid.
  1. Er zijn meer manieren om een motor te verkopen, waarom kiezen mensen dan toch voor ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl?
Ik heb zelf ervaren hoeveel moeite het soms kost om een motor te verkopen. Zelf een advertentie opstellen en onderhandelen duurt lang en is best lastig. De stap om het verkoopproces zelf in handen te nemen is voor sommigen heel groot. Alleen al tegen het maken van een afspraak voor een bezichtiging kijken mensen op. Je weet nooit of iemand daadwerkelijk langskomt en met welke bedoelingen iemand komt. Met het concept van ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl bieden we alle partijen, de particuliere bezitter van een motor aan de ene kant en de dealers aan de andere kant, concrete hulp bij de verkoop én inkoop.
  1. Wat is je affiniteit met motoren? 
Sinds mijn 12e ben ik gefascineerd door motorfietsen. Ik zag in een motorblad een foto van een Cagiva Mito. Ik heb de foto uitgeknipt en jarenlang in mijn portemonnee bij me gedragen. De foto heb ik nog steeds bij me, alleen nu op mijn telefoon. Toen ik eindelijk oud genoeg was voor een bromfiets kocht ik een Suzuki TSX uit 1990. Die heb ik nog steeds. Mijn eerste motor was een Maico 250 uit 1981. Inmiddels heb ik drie motoren: een Cagiva Mito uit 1991, een Honda CBR 900 RR Fireblade uit 1993 en een Kawasaki Z1000 uit 2014. Ja, je zou bijna kunnen zeggen dat ik met motoren ben getrouwd. Het is mijn passie! Cagiva Mito
  1. Wat voor soort motorrijder ben je en waar rijd je het liefst? 
Ik rijd zowel sport als toer. Regelmatig ga ik met mijn supersport naar het circuit. Het is geweldig om daar af en toe vol gas te kunnen gaan. Met mijn toermotor ga ik het liefst naar de Dolomieten, de omgeving is daar ontzettend mooi en er liggen mooie routes. Ook kun je me vinden in Sauerland. Dat ligt op een kleine afstand hiervandaan en ik rijd daar in mijn eentje of met vrienden naartoe om rond te toeren.

'Ik heb van mijn passie mijn werk gemaakt'

  1. Wie is je held uit de motorsport? Waarom?
Valentino Rossi. In 1998 zag ik hem voor het eerst in het echt. Hij had hij nog geen grote naam, maar hij viel op door zijn wisselende kapsel en opvallende kleding. Ik hielp dat jaar voor mijn stage bij de tijdwaarneming op het TT Circuit Assen. Ik bleef daar ook slapen en liep die avond over het terrein toen ik Rossi een burnout zag maken met zijn scooter. Vanaf dat moment ben ik hem gaan volgen. Rossi is een uitzonderlijke rijder en hij is nog steeds in topconditie. Hij heeft op veel verschillende motoren successen geboekt en doet nog steeds mee in de top, en dat op zijn leeftijd. Dat toont wel hoeveel wilskracht en doorzettingsvermogen hij heeft.
  1. Waar ben je bij ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl het meest trots op?
Dat het in eerste instantie is gelukt om van mijn passie mijn werk te maken. Ik had voor ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl het eerste jaar een heel optimistisch doel gesteld en dat hebben we ruimschoots gehaald. Meteen in het eerste jaar werd daardoor duidelijk dat mensen echt behoefte hebben aan een platform als ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl.
  1. Waar wil je over vijf jaar met ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl zijn? 
Ik wil de dienstverlening naar meerdere landen uitbreiden. We zijn op dit moment actief in Nederland, België en Duitsland. De markt in Duitsland werkt heel anders dan de Nederlandse. Ik wil ichwillmeinmotorradloswerden.de over vijf jaar goed op de kaart hebben gezet zodat we een stabiele basis hebben om verder uit te breiden.

'Ik wil nog een keer naar de Isle of Man'

  1. Wat is je droom?
Het was lange tijd mijn droom om een gloednieuwe motor te kopen en helemaal zelf in te rijden. Die droom heb ik inmiddels waar kunnen maken. Ik heb een Kawasaki Z1000 gekocht en zelf uit het krat gesleuteld. Er zat zelfs nog een strik om. Ik was ook de eerste die hem startte en de eerste die er mee reed. Dat gebeurt meestal niet als je een nieuwe motor koopt. Die zijn al minstens één keer gestart en hebben meestal al een paar kilometer gelopen. Dat wilde ik niet. Ik heb nu weer wat nieuwe dingen op mijn lijstje staan. Ik wil nog steeds een keer op het circuit van Spa-Francorchamps rijden én ik wil nog een keer naar Isle of Man. Nee, niet om mee te doen aan de race, maar ik wil het nog een keer in het echt aanschouwen. En op de 'vrije racedagen' zelf de route rijden natuurlijk. En ik wil nog eens op een grote zandvlakte crossen. De Dakar zou niet mijn ding zijn, daar moet je behoorlijk voor getraind zijn. Maar een soortgelijke omgeving spreekt me wel aan!
  1. Als je één advies mag meegeven aan mensen die hun motor willen verkopen, wat zou dat zijn? 
Kies de methode die het beste bij je past. Dat werkt ook zo met het verkopen van een huis. Weet je precies hoe de woningmarkt in elkaar steekt? Dan lukt het je waarschijnlijk prima om zelf je huis te verkopen. Maar de meesten hebben weinig verstand van die markt en alles wat er bij komt kijken. Dan is de hulp van een makelaar een uitkomst. Je krijgt van begin tot eind hulp en je weet zeker dat alles goed geregeld wordt. Op die manier kun je ook naar onze dienstverlening kijken. Je wordt bij ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl van begin tot eind geholpen bij de verkoop van je motor.
  1. Heeft ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl de komende tijd nog iets in petto waar je iets over kunt verklappen? 
We willen vooral de focus leggen op de dienstverlening, maar daarnaast willen we ook andere leuke dingen aanbieden. We zijn dit jaar weer aanwezig op de MOTORbeurs Utrecht en ik kan verklappen dat als je met de ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl motorbabes op de foto gaat en deze op social media deelt, je kans maakt op een mooie prijs. Bezoekers kunnen ons tijdens de MOTORbeurs vinden in hal 8, stand C060.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands