Het grote Europese motorroute overzicht

De zomervakantie is voor sommigen al begonnen. Bij bijna iedereen zal in ieder geval de vakantiekriebels al beginnen. Een vakantie plannen is voor sommigen een ramp, maar veel mensen vinden dat juist een stukje voorpret. Kun jij al dromen van al die mooie bochten in de bergen? Er zijn zoveel routes te vinden op internet dat het bijna lastig is om een echt goede te vinden. Iedereen kan zijn/haar eigen route delen waardoor er ook veel routes van minder kwaliteit tussen zitten. Hier vind je een makkelijk overzicht met routes die echte aanraders zijn. Relatief goed asfalt, schitterende uitzichten en fijne bochtjes. Je vindt ze hier allemaal.


Motorroute Belgische Ardennen

De route is 212 kilometer lang en het startpunt ligt ten zuiden van Luik. De route voert door een heuvelachtig gebied over bochtige wegen. Je komt langs vele riviertjes en rijdt door gezellige plaatsjes. Het toeristische plaatsje La Roche En Ardenne is zeker een van de hoogtepunten van de route. In deze gezellige plaats kun je best even afstappen om een hapje te gaan eten en eventueel een bezoekje te brengen aan het kasteel.

Je kunt de route hier downloaden.


Motorroute Luxemburg

De motorroute start in Clervaux. Vanuit daar rijd je naar het zuiden richting ‘Klein Zwitserland’. In Vianden heb je een schitterend uitzicht op het kasteel. Je rijdt vervolgens door het glooiende landschap naar Beaufort waar je, wanneer je een klein stukje afwijkt van de route, het kasteel kunt bekijken. De route gaat door het bos en je rijdt onder bekende rotsformaties als de ‘Predigtstuhl’ door. Wil je je benen even strekken? Dan kun je hier even afstappen om een paar trappen te beklimmen. De route gaat verder naar Echternach. Een mooi moment om te stoppen voor een lunch.

Download route: Motorroute rondje LuxemburgDuitse motorroute

De Pan Germania is een motorroute van maar liefst 10.000 kilometer die je door de mooiste gebieden van Duitsland voert. De route bestaat uit vier delen. Je kunt natuurlijk ook kortere stukken van de route rijden. Hieronder staan de gebieden waar je doorheen komt als je de hele route gaat rijden. De route is speciaal aangepast aan de beleving van motorrijders. Zo kun je op de Pan Germania een tussenstop maken op speciale ontmoetingsplaatsen voor motorrijders, kun je overnachten in motorhotels en heb je de mogelijkheid om op je route naar verschillende motormusea te gaan. Er zijn genoeg mogelijkheden om je reis helemaal naar je eigen wens in te vullen.

De gedetailleerde, printbare routekaarten kun je hier vinden.


Motorroute Dolomieten, Italië

De Sellaronde is een route die over vier bergmassieven rond de berg Sella gaat. Wil je een mooie route rijden? Dan is dit één van de mooiste rondes die je kunt rijden. Qua afstand lijkt het misschien niet veel, maar dankzij het ontelbaar aantal bochten langs grote bergmassieven en met mooie vergezichten besef je dat niet. De passen die je op je route passeert zijn de de Campolongo pas (1875m) de Gardenapas (2121m). De Sellapas (2244m) en de Pordoi pas (2239m). De route begint en eindigt bij Hotel Olympia in Arabba. Dat vormt een ideaal uitgangspunt voor nog meer tochten die je in dit gebied kunt maken. De route is ontezettend veelzijdig. Met indrukwekkende rotsen, prachtige wegen en her en der terrasjes kom je voldaan weer terug in Arabba.

Arabba (Hotel Olympia) Download route: Motorroute Sellaronde.


Motorroute Zwitserland

In Zwitserland kan je ook geweldige routes rijden voor de motor. Wij hebben een mooie route uitgezocht die je door zuid Zwitserland leidt. Het begint met een redelijk eenvoudig deel langs de rivier de Rhône. Daarna ga je ook eventjes Italië in om vervolgens weer Zwitserland binnen te komen. Je rijdt verder Noordelijk langs de kust van het prachtige Lago Maggiore. Vervolgens rijdt je verder naar boven langs Laghetto Moesola en Lago d'Isola. Daar kan je ook veel leuke terrasjes vinden langs het water. De route eindigt goed met 16 haarspeldbochten achter elkaar bij Hinterrhein. Alleen is niet overal het asfalt even goed. De route is geheel geasfalteerd. De route is 228 km, en heeft niet hetzelfde begin- als eindpunt.

De Zwitserse route kan je hier bekijken en downloaden.


Tiroler motorroute

De route wordt gereden van oost naar west. Maar vanuit het startpunt in Lofer ga je eerst naar het westen. Dan maak je een klein rondje door het zuiden van Duitsland langs Salzburg en de Königssee. Naar weer terug te komen bij Lofer ga je verder westwaards. Je komt langs de Pillersee. Langs iets grotere steden en dorpen zoals St. Johann in Tirol, Kitzbühel en Mittersill kom je door het prachtige Tirol. Tot en met Zell am Ziller kom je langs een grote hoeveelheid populaire skigebieden. Als je de rivier de Inn bent overgestoken kom je langs de Achensee. Dat is een prachtig bergmeer dat in de zomer een geliefd meer is bij toeristen. Langs de rivier de Isar kom je aan bij de eindbestemming in Duitsland, Garmisch-Partenkirchen.

Deze route door Oostenrijk is hier te downloaden.Wil je meer blogs zoals deze lezen? Misschien vind je deze blogs wel interessant:

Ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl is dé site waar je eenvoudig en zonder gedoe je motorscooterquad of trike verkoopt. Meld je motor vrijblijvend aan.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands