Ergernissen: motorrijders versus automobilisten

verkeer ruzieEen van de grootste ergernissen bij motorrijders zijn automobilisten. Dat sommigen überhaupt nog mogen deelnemen aan het verkeer vinden velen nog een wonder. De één zit niet op te letten, de ander remt veel te laat. We kunnen nog wel even doorgaan. Maar dat automobilisten zich ook aan motorrijders kunnen storen blijkt uit onderzoek. We zetten de grootste ergernissen van beide partijen op een rij. Je herkent het vast wel. Je komt aanrijden bij een rotonde en je ziet een auto de rotonde op gaan. Even wachten dus. Maar dan slaat de auto af zonder richting aan te geven. Geërgerd vervolg je je weg. Die automobilist had wel even zijn richting aan kunnen geven, dan had jij gewoon lekker kunnen doorrijden. Dit is één van de veel voorkomende ergernissen als het over automobilisten gaat. Maar wat vinden de automobilisten eigenlijk van motorrijders? Ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl maakt de balans op.

Motorrijders over automobilisten

Over het algemeen vinden motorrijders dat de meeste automobilisten niet kunnen rijden. Vooral onoplettendheid wordt als storend ervaren en is bovendien levensgevaarlijk. Dit zijn de grootste ergernissen van motorrijders:
  • In de file de doorgang blokkeren
Het blokkeren is misschien niet eens het ergste. Vooral de mensen die niet opletten en zomaar een deur openzwaaien om de benen te strekken bezorgen motorrijders het angstzweet.
  • Geen richting aangeven
Een van de grootste ergernissen, óók bij automobilisten trouwens, is wanneer er geen richting aangegeven wordt. Hoe vaak gebeurt het jou dat je staat te wachten op een auto en het blijkt dat die afslaat? Heel frustrerend!  
  • Laat remmen
Als een automobilist plat op de rem moet is dat niet zo’n probleem. Maar je weet wat er gebeurt wanneer je als motorrijder vol in de ankers moet. Op een duikvlucht door een actie van een automobilist zit je niet te wachten.
  • Niet opletten
Automobilisten zouden beter op hun dode hoek moeten letten. Die worden nogal eens vergeten. Daarnaast wordt er op voorrangswegen lang niet altijd voorrang gegeven, omdat automobilisten te laat doorhebben dat ze anderen voor moeten laten gaan.
  • Telefoneren tijdens het rijden
Je kunt meestal wel raden wat er aan de hand is wanneer een auto al slingerend over de weg rijdt. Bellen of appen tijdens het autorijden is voor velen al de normaalste gang van zaken. Motorrijders zijn daar regelmatig de dupe van. Ook weinig afstand houden  en onnodig links rijden werkt bij veel motorrijders op de zenuwen.

Automobilisten over motorrijders

Oke, we moeten toegeven dat ook niet alle motorrijders heilige boontjes zijn. Dit zijn de dingen waaraan automobilisten zich ergeren bij motorrijders:
  • Met hoge snelheid tussen file door
Sommige motorrijders gaat het niet hard genoeg en rijden met een te hoge snelheid tussen de file door. Niet heel handig, want de meeste automobilisten kijken natuurlijk niet aan één stuk door in hun spiegels.
  • Stunten op de weg
Hoe vet is dat. Je maakt een wheelie en je hebt publiek dat mee kan genieten. Voor motorrijders heel gaaf, maar veel automobilisten schrikken er van. Het kan gevaarlijke situaties opleveren wanneer de automobilist gaat remmen. Trucjes kun je op de openbare weg beter achterwege laten.
  • Asociaal inhalen
Wat voor motorrijders nog prima kan wordt bij automobilisten vaak gezien als asociaal. Nog net voor de kruising om een auto heen zodat je weer snel door kunt wordt niet door iedereen gewaardeerd.
  • Bumperkleven
Als een auto gaat bumperkleven is dat al vervelend genoeg. Maar veel automobilisten voelen zich opgejaagd als er een motorrijder heel kort achter ze zit. Dat is ook niet zo gek, het is best indrukwekkend (automobilisten noemen het intimiderend) als je een brute machine in je spiegels ziet.
  • Kabaal maken
Hoe harder je motor brult (of braapt), hoe beter. Althans, dat vinden veel motorrijders. Automobilisten kunnen er behoorlijk van schrikken, vooral wanneer motorrijders bij het inhalen nog even extra gas geven. motorrijder ergernissen Motorrijders ergeren zich regelmatig aan automobilisten, maar ook niet alle motorrijders gedragen zich keurig in het verkeer. Al komt het soms anders over dan de bedoeling is. Waar erger jij je het meest aan in het verkeer?

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands