Electric Superbike Twente

Men neme een stel enthousiaste studenten en geef ze minder dan een jaar de tijd om een supersnelle elektrische racemotor te ontwikkelen. Het is ze gelukt: studenten van de Universiteit Twente en het Saxion hebben hun krachten gebundeld en samen één van de snelste elektrische motorfietsen gebouwd. Onder de naam Electric Superbike Twente doen ze dit jaar mee in het MotoE kampioenschap met maar één doel: winnen! 

Sinds de zomer van 2017 werkt Electric Superbike Twente aan de ontwikkeling van een elektrische motorfiets: de Liion-GP. Een mooie uitdaging om zo alles te weten te komen over duurzame technologieën en veel te leren over de ontwikkeling van een elektrische motorfiets. Ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl ondersteunt dit project van harte en volgt de studenten in hun weg naar het MotoE kampioenschap. Op 25 mei 2018 is de elektrische motorfiets in Kinepolis Enschede onthuld. De video van de onthulling kun je hieronder bekijken.

Electric Superbike Twente

Het team, bestaande uit 15 studenten, heeft in negen maanden tijd de motor ontworpen, onderdelen getest en de hele racemotor zelf gebouwd. De Liion-GP is met maar liefst 200pk zo gebouwd dat hij op het TT- circuit Assen net zo snel rijdt als een 600cc motorfiets. In het aerodynamische frame is rekening gehouden met de luchtkoeling voor de batterij en de ergonomie. Omdat het oog ook wat wil is ook veel aandacht besteed aan het design. Dat ze daarin zijn geslaagd mag duidelijk zijn.

MotoE kampioenschap

Het team van Electric Superbike Twente werkt naar één doel: het meedoen én het winnen van het MotoE kampioenschap. Daarvoor hebben ze negen maanden gewerkt aan de ontwikkeling van deze race motor. Thijs Peeters is motorcoureur in de OWCup SuperCup 600, studeert aan het Saxion en rijdt namens het team op de elektrische motor mee in de races. Tijdens de OW Cup op 31 augustus en 1 september wordt de race op het TT Circuit Assen gereden. We verwachten niet meteen dat iedereen nu zijn verbrandingsmotor gaat verkopen, maar mocht je toch nieuwsgierig zijn naar de waarde, dan kun je je motor altijd aanmelden op onze website. Ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl wenst het team veel succes bij de races!

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands